Suntem niște norocoși! Avem acces la atâtea experiențe, gusturi și arome! Le avem pe toate la liber, fără restricții și, în condițiile acestea, îmi e tare ciudă când văd ignoranța din jurul meu, replici ironice și răutăcioase, de genul: „Noi fix cu din astea am crescut!”, „Acum nu-i mai bun x aliment. Numai figuri vrem!”. […] Citește mai mult…
Aperitive
Quesadilla cu șuncă și cașcaval
Pentru toate serile în care cina e musai să fie rapidă există quesadilla. Pentru toate resturile din frigider care se cer reciclate există quesadilla. Pentru toți părinții care sunt prea storși de puteri să pună pe masă o cină elaborată există quesadilla. Pentru toți copiii mofturoși care n-ar mânca sandwich-uri, dar nici carne de vită […] Citește mai mult…
Quiche Lorraine – tartă franțuzească sărată
Quiche Lorraine își are originile în Franța, în regiunea Lorena. Rețeta actuală datează din secolul XIX, însă originile ei par a fi mult mai vechi de atât. Dacă bine țin minte, eu am descoperit-o în Luxemburg, pe vremea când locuiam acolo. Termenul „quiche” este un derivat al germanul „kuchen” și desemnează o gamă […] Citește mai mult…
Pâine umplută cu mozzarella
De multă vreme plănuiesc să fac o pâine umplută cu brânză, parfumată cu usturoi și ierburi aromatice. De Crăciun, planul era ca pâine asta umplută să fie sub forma unui brăduț. M-a sabotat timpul și n-am mai apucat să o fac. Până la urmă, s-au aliniat planetele zilele trecute. Mă bucur că reușesc să pun […] Citește mai mult…
Hummus cu ardei copt
Hummus-ul este una dintre rețetele simple și versatile care se poate servi ca aperitiv sau chiar și la o masă principală. Merge de minune cu crackerși, lipie, pâine prăjită sau cu bastonașe de legume. Hummus-ul este un preparat pe bază de năut, originar din Orientul Mijlociu. A devenit popular în lumea întreagă pentru că este […] Citește mai mult…
10 idei de aperitive pentru mese festive (2020)
Crăciunul se apropie cu pași repezi și cred că fiecare dintre noi căutăm puțină inspirație în bucătărie. Sper să reușesc să v-o aduc prin rețetele propuse în acest articol. Așa cum v-am obișnuit, nu sunt doar 10 idei de aperitive, pentru că rețetelor din acest an li se adaugă și preparate din anii […] Citește mai mult…
Rulouri aperitiv cu feta, măsline și șuncă (cu foi de plăcintă)
Ultimul preparat de pe blog cu foi de plăcintă a fost un ștrudel cu mere. Mai aveam în frigider un pachet de foi de plăcintă și, cum se apropie Crăciunul, m-am gândit să vă propun o idee de aperitiv simplu și rapid, rulouri cu feta, măsline și șuncă din piept de curcan. Bineînțeles că puteți […] Citește mai mult…
Frigărui cu creveți, halloumi și legume
Frigărui sau ingrediente pentru o salată … voi alegeți, dar e musai să gustați această combinație. Bine, eu sunt o iubitoare de creveți în general, indiferent de preparat. Crăciunul ne bate la ușă, așa că vă propun o idee de aperitiv, frigărui cu creveți, halloumi și legume. Ingrediente: Pentru 7-8 frigărui 14-15 creveți decorticați […] Citește mai mult…
Chiftele cu dovlecei și feta
Adesea, timpul ne este limitat și sunt aproape sigură că și voi, ca și mine, sunteți în căutarea unor rețete simple, gustoase și cât se poate de sănătoase. Chiftelele cu dovlecei și feta se încadrează cu succes în această categorie. Au nevoie de puține ingrediente, se fac destul de repede și nu necesită un […] Citește mai mult…
Brioșe cu spanac și feta
Antonia a avut o perioadă în care a refuzat toate alimentele și preparatele care aveau culoarea verde. Încet, încet s-a reîmprietenit cu verdele, dar nu cu toate preparatele pe care le mânca cu poftă în urmă cu ceva vreme. Spanacul este unul dintre ingredientele care i-a reintrat în grații, așa că jonglez cu el cât […] Citește mai mult…