Rețete

Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe (fără gluten/fără lactoză/fără ou)

Acești biscuiți îi fac destul de des. Sunt nutritivi, fără zahăr, gluten și lactoză, numai buni de servit la gustare și foarte ușor de făcut, cu o textură moale (Antonia le și spune biscuiți moi), ușor gumoasă. Antoniei îi plac mult (și nu numai ei) și, cum i-am mai menționat în cadrul meniurilor pe care […] Citește mai mult…

Tort cu blat de cacao și cremă de mascarpone (primul meu tort fără gluten)

Nu vă pot spune (clar) în cuvinte cam cât de bucuroasă am fost la degustarea acestui tort. L-am pregătit pentru o zi de naștere (a soacrei mele) și urma să fie mâncat de oameni cu preferințe culinare diferite. Bineînțeles, l-am făcut cu gândul la principala beneficiară, Antonia, fetița mea, care nu poate consuma gluten (are […] Citește mai mult…

Cum te poate ajuta un aparat de vidat să reduci risipa alimentară, să economisești și să îți pregătești mesele în avans

Astăzi vă iau cu mine în bucătărie împreună cu noua mea „jucărie”, aparatul de vidat VS1190X-01 de la FoodSaver. Cochetez deja de câțiva ani cu ideea de a îmi cumpăra un aparat de vidat, dar nu am fost 100% sigură de utilitatea lui. Folosindu-l pe cel al nașei mele, m-am convins că este de mare […] Citește mai mult…

Crustă sărată, fără gluten, pentru tartă (2 variante)

Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți deja că nouă ne plac tartele. De când am descoperit că Antonia are boala celiacă, a fost o provocare pentru mine să găsesc o variantă de crustă fără gluten. Deocamdată, am găsit varianta ideală (zic eu și ai mei au validat) de crustă sărată, dar plănuiesc să găsesc […] Citește mai mult…

1 2 3 75