Mie îmi plac cartofii gătiți cam în toate felurile și în toate preparatele: piure, prăjiți, aurii (în cuptor), în gulyas, în salata orientală (+ în alte tipuri de salate), în musaca, în ciorbă, în omletă, etc. Dar știți ce n-am încercat? Gofre din cartofi. Le-a venit rândul în acest weekend. Aceste gofre din cartofi au […] Citește mai mult…
Colaborări și proiecte
Dulceață de căpșuni cu vanilie (la multicooker)
Sunt foarte mândră de descoperirea mea și vreau neapărat să o împărtășesc cu voi. Încep cu o poveste scurtă. Nu mâncăm dulceață în exces, dar, din când în când, ne cade bine cu gofre, papanași la cuptor, chiar și pe o felie de pâine cu unt. Mai fac și câte o ruladă dulce unde dulceața […] Citește mai mult…
Cheesecake sandwich cu gofre (în crustă de biscuiți)
De cheesecake sandwich ați auzit? Denumirea am găsit-o întâmplător și a fost inspirația de care am avut nevoie pentru această rețetă. Vă prezint un altfel de cheesecake, ca un sandwich, cu gofre în crustă de biscuiți. În gofre se regăsește gustul biscuiților digestivi, iar crema este fină și aromată, cu bucăți de căpșuni. Nu m-am […] Citește mai mult…
Wrap/Burger mediteranean cu pui și halloumi (fără gluten)
Astăzi, vă aduc o rețetă fără gluten, pregătită în două moduri, sub formă de burgeri și sub forma unor piadine, ambele fără gluten. Pentru burgeri, chiflele le-am pregătit în casă, iar lipiile le-am cumpărat. Bineînțeles, dacă nu urmați o dietă fără gluten, rețeta o puteți pregăti și cu chifle sau lipii cu gluten. În ambele […] Citește mai mult…
Pulled pork sandwich
Rețeta aceasta de pulled pork mă pregătesc să o fac de ceva vreme. S-au aliniat astrele, în sfârșit, și am reușit să trec de la teorie la practică. Pulled pork sandwich este o rețetă originară din America. Necesită un timp destul de îndelungat pentru a fi pregătită, însă efortul depus este minim. La final, vă […] Citește mai mult…
Brownies în aparatul de gofre
Iubitorii de ciocolată (sunt unul dintre ei) nu cred că refuză o brownie niciodată! Dacă mai are și un glob de înghețată de vanilie deasupra, atunci combo-ul este perfect! Ce ziceți de o brownie în aparatul de gofre? Vă asigur că este o variantă care merită încercată. Două dintre principalele motive, în afară de cel […] Citește mai mult…
Iahnie de fasole cu costițe afumate (la multicooker)
Când găteam iahnie de fasole, de obicei, o făceam pentru pofta soțului. De această dată, iahnia a fost pe gustul tuturor (mai puțin al copilei care nu mănâncă fasole). Ei bine, să știți că iahnia gătită la multicooker este cu totul o altă poveste, din punctul meu de vedere, față de cea gătită în mod […] Citește mai mult…
Gofre aperitiv (cu aluat dospit)
Astăzi, vă aduc o rețetă nouă de gofre, cu aluat dospit, dar și 3 variante de aperitive pentru mese festive ori pentru un brunch în familie. Practic, gofrele sunt baza aperitivelor, iar, mai jos, veți găsi 3 variante de topping-uri simple, dar foarte gustoase. Este prima dată când fac gofre cu aluat dospit și sunt […] Citește mai mult…
Pulpă de miel dezosată, gătită lent
Paștele se apropie cu pași repezi. O rețetă clasică a sărbătorilor pascale este friptura de miel. Este nelipsită de pe masa noastră de Paște, dar știu că nu toată lumea agreează carnea de miel datorită gustului și mirosului specifice. Noi o mâncăm de la mic la mare, fără probleme, însă nici nouă nu ne place […] Citește mai mult…
Gofre cu ovăz și ciocolată (fără zahăr adăugat)
Astăzi, vreau să vă propun o rețetă de gofre potrivită pentru toată familia, de la mic la mare. Dacă omiteți ciocolata, aceste gofre sunt perfecte chiar și pentru bebelușii familiei. Ele nu conțin zahăr adăugat, iar fulgii de ovăz le cresc aportul de fibre fără a le compromite textura pufoasă. Mai jos, găsiți ingredientele pe […] Citește mai mult…