Nu-mi aduc exact aminte cum eram înainte să fiu mamă, înainte să fim părinţi. Ştiu că munceam mult. Ştiu că orele la birou erau extrem de lungi, dar nici nu trăgeam prea tare spre casă, pentru că EL nu era acolo. Era la muncă. Viaţa noastră este atât de diferită astăzi încât nu mi-o mai […] Citește mai mult…
Lună: ianuarie 2018
Mini brioşe cu mere şi morcovi (fără zahăr)
Fetiţa mea este înnebunită după brioşe. Nu contează dacă sunt dulci sau sărate, brioşe să fie. De când merge la grădiniţă, brioşele servite cu o cană de lapte (vegetal de cele mai multe ori) sunt o alegere cu care nu dau greş la micul dejun. După ce am făcut primul meu tort cu morcovi, m-am […] Citește mai mult…
Nici microbii nu mai sunt ce au fost
Ştiţi imaginile din reclame cu microbi odioşi care colcăie prin toalete ori pe dinţi? Într-una din aceste seri am aflat că microbii sunt simpatici şi n-au nici o legătură cu monstruleţii pe care-i ştim. La fiecare spălat pe dinţi îi spunem Antoniei că trebuie să se spele bine pe dinţi, că trebuie să distrugem […] Citește mai mult…
Brioşe cu banane şi sfeclă coaptă
Înainte să devin mamă, sfecla nu-mi era un aliment cunoscut. Bineînţeles că ştiam ce este sfecla şi cum arată, dar cam atât. Ei bine, după ce Antonia a venit pe lume şi după ce a făcut cunoştinţă cu solidele, îmi doream să includ sfecla în alimentaţie, dar stăteam prost la capitolul inspiraţie. Am introdus […] Citește mai mult…
Primele zile de grădiniţă
Antonia merge la grădiniţă de mai bine de o săptămână. Înainte de ziua cea mare, am pregătit-o cât de bine am putut, cum am ştiut şi cum am simţit. Undeva în sufletul meu ştiam că va fi bine, dar semi-certitudinea asta de bine se bătea cu gândurile care începeau cu „şi dacă”. Şi dacă plânge, […] Citește mai mult…
Cum s-a încheiat prima licitaţie de pe blog
În noiembrie am dat startul primei licitaţii de pe blog. M-am alăturat Asociaţiei „Dare to Dream” pentru dotarea unei grădiniţe dintr-un sat de lângă Cluj cu material didactic şi jocuri educative. Cele pe care le aveau erau vechi, insuficiente, iar grădiniţa nu dispunea de fondurile necesare achiziţionării lor. Mi-am propus să adun 1000 lei pentru […] Citește mai mult…
3 tehnici de negociere eficiente în relaţia cu copilul
Am rugat-o pe Ioana Andrievici să ne împărtăşească din informaţiile pe care le are şi pe care le-a aplicat din punctul de vedere al profesionistului şi al mamei. În articolul anterior, Ioana, negociator şi trainer în negociere, explica de ce copiii sunt foarte buni negociatori, ce tehnici de negociere nu vor da roade cu copilul pe termen lung […] Citește mai mult…
Cum să negociezi eficient cu copilul tău
Anul trecut am cunoscut-o pe Ioana Andrievici. Modul în care vorbea mi-a captat atenţia cum demult nu se întâmplase. Poate pentru că tocmai cu asta se ocupă. 🙂 Ioana este negociator, trainer în negociere și autor cu peste 15 ani de experiență în negocierea contractelor și negocierile de business. Este şi co-fondator şi co-owner la compania Rubinian, […] Citește mai mult…
Plăcinte din cartofi la tigaie
Aceste plăcinte (nu am găsit o denumire mai potrivită) se fac foarte repede şi au la bază cartofii, piureul de cartofi mai exact. Fac foarte rar piureuri, dar atunci când le fac, nu nimeresc cantităţile. Ori fac prea mult ori prea puţin. De această dată, am făcut o cantitate prea mare şi, cum nu-mi […] Citește mai mult…
Cum am pregătit copilul pentru prima zi de grădiniţă
Grădiniţa o consider o etapă extrem de importantă în viaţa fiecărui copil. Este locul în care îşi construieşte încrederea în el, începe să socializeze şi învaţă lucruri noi. Pe mine ca mamă m-a făcut să-mi spun că nu mai am un bebeluş, ci un copil independent, cu dorinţe, nevoi şi emoţii. Trebuie să […] Citește mai mult…