Pentru ca această reţetă să fie pe placul vostru, trebuie să vă placă conopida, bineînţeles, dar şi brânza de capră. Eu nu le iubesc în mod special, dar această combinaţie îmi place. Adevărul este că, cu ceva ani în urmă, nici nu voiam să văd brânza de capră, dar în variantă cremoasă am ajuns să o mănânc chiar cu poftă.

Această reţetă aşteaptă de mult timp să fie încercată, ideea ei pornind de la pizza cu blat din conopidă pe care am încercat-o în urmă cu mai bine de un an şi al cărei gust şi textură m-au surprins într-un mod tare plăcut. Am adăugat câteva ingrediente faţă de ideea iniţială, dar n-aş zice c-am făcut tocmai rău, cel puţin nu din punct de vedere al gustului. Dacă nu vreţi să adăugaţi făină, omiteţi iaurtul. Îi dă o textură mai moale decât cea pe care a avut-o blatul de pizza. În rest, turtiţele astea sunt bune de servit acasă sau în deplasare, la micul dejun sau la cină, cu salată, cu iaurt sau unse cu şi mai multă brânză de capră.

Ingrediente: 

Pentru 15 bucăţi

 

  • 400-430g conopidă (cântărită crudă)
  • 2 ouă
  • 50g iaurt grecesc
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 80-90g brânză cremoasă de capră
  • 3 cartofi mici
  • 2-3 linguri de făină
  • un vârf de cuţit de turmeric
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

 

Pasul 1

Am pus conopida şi cartofii (spălaţi, în coajă) la fiert, în apă cu sare, în oale separate. Apoi, când s-au fiert, atât conopida, cât şi cartofii i-am lăsat să se răcească. Conopidă am lăsat-o la răcit într-o sită.

 

Pasul 2

Conopida am mixat-o în blender împreună cu ouăle, iaurtul grecesc, usturoiul și brânza de capră. Peste această compoziție, am adăugat cartofii (curățați de coajă) dați prin răzătoarea mare, condimentele și vreo 2 linguri de făină. Puteți pune și puțin oregano dacă aveți. Dacă vreți să omiteți făina, renunțați la iaurtul grecesc.

 

Pasul 3

Din compoziția obținută, am folosit câte o lingură generoasă pentru fiecare turtiță. Am modelat-o într-o bilă și apoi am aplatizat-o. Am așezat turtițele pe o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt.

 

Pasul 4

Am încins cuptorul la 180° Celsius și am dat turtițele la copt. Le-am ținut 20 de minute pe o parte, cu cuptorul setat să difuzeze căldură sus-jos. Apoi, le-am întors pe cealaltă parte pentru încă vreo 8-10 minute, cu cuptorul setat pe funcția de ventilație. După ce s-au copt, le-am scos pe un grătar. Pe o farfurie ar fi făcut condens dedesubt. Sunt bune atât calde, cât și reci.

 

 

Din cantitățile de mai sus, mie mi-au ieșit 15 bucăți. Merg perfect alături de o salată, de legume gătite sau cu iaurt, dar parcă sunt și mai bune cu un strat de brânză de capră cremoasă deasupra.

 

Poftă bună! 🙂

 

 

Alte rețete cu conopidă: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Turtiţe cu conopidă şi brânză de capră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *