Sunt mereu în căutare de rețete simple și hrănitoare pe care să le pot pune alor mei la pachet și să fie atât pe gustul soțului meu, cât și pe placul Antoniei. Pe mine mă exclud pentru că, în general, eu sunt cea mai puțin pretențioasă din această formulă a noastră de 3.

Pentru mine, tocănița aceasta este un soi de comfort food cu gust de copilărie, care, de câte ori o fac, îmi aduce aminte de bunica mea paternă. Ea făcea și face în continuare un fel de șnițel (așa l-a botezat) în oală cam cu aceleași ingrediente.

Rețeta o puteți găti în mod clasic, în oală, pe foc, însă vă garantez că un multicooker vă scutește de amestecatul în mâncare și vă economisește din timpul dedicat gătitului. Cu riscul de a mă repeta, vă mai spun o dată că eu sunt foarte mulțumită de multicooker-ul pe care îl am. De câțiva ani, folosesc produsele CrockPot. Întâi, am avut slow cooker-ul (cumpărat prin 2017-2018) și apoi mi-am luat și multicooker-ul. Cred că mi-am scos investiția din primele 6 luni de folosință. 🙂 Dacă sunteți în căutarea unui astfel de aparat, aici îl găsiți pe cel pe care îl folosesc eu.

Și acum să trecem la tocăniță …

Ingrediente:

Pentru 2-3 porții

  • 500g pulpă de porc
  • 1 ceapă mare galbenă
  • 2 morcovi mari
  • 1 felie de țelină
  • 1 ardei kapia
  • 150ml roșii pasate
  • 100ml apă
  • 2-3 lg ulei de măsline
  • 3-4 foi de dafin
  • 1-2 lgțe amestec de legume uscate
  • boia dulce afumată
  • sare
  • piper
  • amidon de porumb (opțional – pentru îngroșarea sosului)
  • frunze de pătrunjel (opțional – pentru servire)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Pe funcția Brown/Saute (setată timp de 8 minute), am călit, în ulei de măsline, ceapa tăiată mărunt. Apoi, am adăugat carnea tăiată în cuburi. Am lăsat-o câteva minute, amestecând des, cât să se albească pe toate părțile.

Pasul 2

Am adăugat restul legumelor tăiate în cubulețe mici. Bineînțeles, le puteți tăia cum doriți. Eu le prefer tăiate cât mai mici. Apoi, am pus condimentele, roșiile pasate și apa. Am amestecat bine.

Pasul 3

Am închis capacul multicooker-ului și supapa pentru presiune. Am setat oala pe funcția Meat/Stew timp de 20 de minute. După acest timp, am lăsat oala să se depresurizeze singură timp de aproximativ 10 minute și abia apoi am deschis supapa și capacul aparatului.

Acum aveți opțiunea de a îngroșa sosul cu o linguriță de amidon dizolvată în apă rece, direct în oală, pe funcția Brown/Saute (pentru 3-4 minute) sau îl puteți lăsa fix așa cum este.

Pentru ca gustul copilăriei mele să fie 100% în farfurie, aș fi făcut un piure de cartofi lângă această tocăniță, însă ai meu nu sunt iubitori de piureuri (poate găsesc o variantă care să-i împace). Așadar, am optat pentru o garnitură de orez. Orezul l-am fiert tot în multicooker, înainte să gătesc tocănița.

În această oală, orezul se face simplu și repede. Trebuie doar să spălați orezul, să-l aruncați în oală, să adăugați apă cât să-l acopere și să setați oala pe funcția Rice/Risotto. Funcția are un timp presetat de 12 minute. Simplu, nu? 🙂

Poftă bună!

Alte rețete la multicooker: 


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

2 Comments on Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker)

  1. Cred ca e foarte buna tocănita! Si mie îmi aduce aminte de copilărie și tot cu pireu de cartofi o prefer. Nu sunt posesoare de multicooker, dar trebuie sa o încerc la slow cooker, pentru ca deși îmi place foarte mult tocănita, nu o fac destul de des din cauza ca trebuie sa stau lângă oala sa tot mestec…
    Sunt noua pe aici, am descoperit blogul tău de ceva timp și îl răsfoiesc când am timp. Ma inspir mult și din meniul săptămânal pe care l-ai publicat aici. Te citesc cu drag. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *