Când gătiți prea mulți creveți și nu-i cosumați pe toți la aceeași masă, ce faceți cu ei? Vă dau 2 idei de rețete, cu creveți de pus pe pâine, una mai delicioasă decât cealaltă … Sinceră să fiu, nu mă pot hotărî care dintre aceste variante îmi place mai mult. Vă invit să le încercați și să-mi spuneți care este preferata voastră.

Ingrediente – varianta 1

Pentru 1 porție (o felie de pâine)

  • 2 creveți (gătiți cu unt și usturoi)
  • 1/2 avocado
  • roșii
  • ceapă verde
  • zeamă de lămâie
  • mix de verdețuri italiene
  • sare
  • fulgi de chili

Într-un bol, am tăiat în bucățele mici creveții, o jumătate de avocado, cam o jumătate de fir de ceapă verde și vreo 2 roșii cherry. Am stropit amestecul din bol cu puțină zeamă de lămâie și l-am condimentat cu verdețuri italiene uscate, sare și fulgi de chili proaspăt râșniți. Am amestecat bunătatea din bol și am pus-o pe o felie de pâine prăjită.

Ingrediente – varianta 2

Pentru 1 porție (o felie de pâine)

  • 4-5 creveți (gătiți cu unt și usturoi)
  • maioneză
  • smântână
  • măsline negre
  • frunze de pătrunjel
  • piper
  • sare

Într-un bol, am tăiat creveți în bucățele mici și i-am amestecat cu maioneză și smântână, ambele în proporții egale, cam câte o linguriță din fiecare. Am adăugat felii de măsline negre, sare și piper proaspăt râșnit. S-a servit pe o felie de pâine prăjită.

Simplu și bun, să știți.

Prima variantă este mai fresh, dar nici cea de-a două nu-i de dat la o parte. Pe care v-ar plăcea să o încercați? 🙂

Pe blog, găsiți și alte idei de rețete tartinabile:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *