Atunci când sunt în criză de timp rezolv uşor micul dejun şi cina, dar se complică lucrurile când vine vorba de masa de prânz. Aveam nevoie să am ceva pregătit pentru prânz şi să se poată servi şi rece. Aveam carne de pui la decongelat, pentru că vândusem congelatorul. Mi-am zis că e ocazia perfectă să pregătesc o terină, că tot mă tenta de ceva vreme. Soţul a avut ce să ia cu el la muncă, iar eu şi Antonia am avut un prânz consistent (şi delicios).

 

Ingrediente: 

  • 400-420g carne tocată de pui
  • 3 fire de ceapă verde
  • 5 fâşii de roşii uscate
  • 2 ouă
  • 40-50g smântână
  • 100g ricotta
  • 10 frunze de busuioc proaspăt
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben

 

Mod de preparare: 

  1. Am amestecat carnea tocată cu ceapa verde tăiată în rondele fine, busuiocul şi roşiile uscate tăiate mărunt şi ardeii tăiaţi în cubuleţe mici. Menţionez că nu cumpăr carnea tocată direct din magazin. Prefer să cumpăr carne şi să o dau acasă prin maşina de tocat carne.
  2. Am adăugat ricotta, ouăle şi smântână.
  3. Am amestecat până am obţinut o compoziţie omogenă. Am copt 6 terine mici într-o tavă de mini checuri din silicon. Le-am dat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40-45 de minute. Dacă alegeţi să coaceţi terina într-o tavă clasică de chec, atunci este posibil să necesite puţin mai mult timp la cuptor.

Puteţi adăuga condimente după gustul vostru. Să vă fie de bine! 🙂

 

Alte reţete cu carne:

Chiftele din carne de vită cu coriandru

Dovlecei umpluţi cu carne de pui şi legume

 

Clătite cu carne de vită şi legume

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *