*Reteta de post
*Reteta vegetariana
*Reteta bebelusi mai mari de 6 luni
Ingrediente:
- 1 avocado bine copt
- 1/2 radacina de patrunjel
- vreo 15 cubulete de telina
- 1/4 dintr-un bulb de praz
- un catel de usturoi
- patrunjel verde tocat (sau uscat)
- 1-2 lingurite zeama de lamaie
- 1/2 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
- Am spalat si curatat radacina de patrunjel, telina, usturoiul si prazul. Le-am fiert la abur. Am steamer-ul (+blender) de la Avent cu care imi fac foarte bine treaba.
- In urma fierberii legumele au lasat putina apa pe care am pastrat-o. Am adaugat peste ele pulpa de avocado, uleiul de masline, patrunjelul si zeama de lamaie si le-am dat pe toate prin blender.
- Am adaugat putin cateva frunze de patrunjel uscat.
O alta reteta care a avut succes :)!
Plus: Mi-au mai ramas vreo doua linguri din mancarea fetitei si mi-am propus sa le folosesc ca dressing in salata. Am mai adaugat putina sare, piper si zeama de lamaie. Delicios!
Cam cat iti mananca la masa de legume?
Mananca intre 150 si 250g. Acum suntem in perioada puseelor dentare si are pranzuri cand nu mananca mai mult de 100-120g.