Suntem într-o perioadă în care testăm rețete (bine, cred că asta facem de vreo 7 ani încoace :)) ). Mai exact, încerc să reînviu și să-i ofer variante noi de explorare gustativă micuței mele domnișoare. Antoniei nu i-au plăcut niciodată ciorbele clasice, dar se împăca bine cu supele cremă. A trecut epoca cu pricina … de multă vreme.
În toți acești ani, refuzurile ei nu m-au făcut să exclud total anumite alimente sau texturi. La ceva vreme, îi propuneam, și încă fac acest lucru (are 7 ani), alimente pe care le-a refuzat în trecut. Supele, supele cremă și ciorbele reprezintă o mare provocare! Am hotărât, împreună cu Antonia, ca la ceva vreme să încercăm câte o rețetă nouă sau una care i-a plăcut în trecut. Așa am ajuns la această supă cremă de morcovi caramelizați. Un lucru pe care țin să îl precizez este faptul că nu accept refuzuri bazate strict pe aspectul mâncării. Trebuie să guste mâncarea de cel puțin 3 ori (simplă, în combinație cu pâine, crutoane sau crackerși, cum dorește) și abia apoi își poate face o idee dacă îi place sau nu.
Acum poate că vă întrebați la ce rezultat am ajuns cu această supă cremă de morcovi. Ei bine, nu a fost un succes total, dar niciun refuz categoric. Mi-a spus că o preferă în cantități mici și că o mai pot repeta în viitor. Așadar, dragi mame, există speranță! 🙂
Ingrediente:
Pentru 2 porții
- 350g morcovi (4 bucăți mari)
- 200g cartofi (3 bucăți mici)
- o bucată mică de praz
- sare
- piper
- curry (un vârf de linguriță/după gust)
- 100ml supă de pui (sau apă)
- apă
Pentru caramelizarea morcovilor
- 2 lg ulei de măsline
- 1 lgță de zahăr
Pentru servire
- pătrunjel verde
- crutoane
- 1-2 lg smântână
Mod de preparare:
Pasul 1
Am curățat morcovii, i-am spălat și i-am tăiat rondele. Am amestecat rondelele de morcovi cu uleiul de măsline, cu zahărul și cu puțină sare. Le-am pus într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și le-am dat la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 200°C. Cuptorul l-am setat să difuzeze căldură sus-jos + am pornit ventilația. Am ținut rondelele de morcovi aproximativ 30 de minute, până s-au rumenit.
Pasul 2
Am curățat cartofii de coajă, i-am spălat și, împreună cu prazul (spălat și tăiat rondele), i-am pus la fiert. Prazul l-am adăugat după ce apa a început bine să fiarbă. Am adăugat puțină sare în apă.
Pasul 3
Când morcovii s-au caramelizat (ușor) și cartofii s-au fiert, i-am adus împreună în vasul blenderului (cu tot cu prazul). Am adăugat sare, piper și curry după gust. Tot acum am adăugat aproximativ 100ml de supă caldă de pui. Dacă nu o aveți, o puteți înlocui cu apă. Nu aruncați apa în care ați fiert cartofii și prazul. O să vă ajute să „reglați” consistența supei. Adăugați atâta apă până supa voastră capătă consistența dorită.
Pasul 4
La final, am adăugat 1-2 linguri de smântână și gata supa.
Eu am servit-o cu pătrunjel verde tocat și crutoane calde, proaspăt scoase din cuptor. Antoniei i-au ajuns crutoanele, pentru că are o puternică aversiune față de frunzele verzi din mâncare.
Acestea fiind spuse (scrise, mai exact), nu-mi doresc decât ca această supă să aibă succes în rândul mofturoșilor mici … și mari. 🙂
Poftă bună!
Alte rețete de supe cremă și ciorbe:
- Ciorbă de perișoare (la multicooker)
- Ciorbă rădăuțeană (la multicooker)
- Supă cremă de mazăre cu linte roșie
- Supă cremă de ciuperci
- Supă cremă de dovleac copt cu lapte de cocos și ghimbir
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.