Supa cremă de linte este printre preferatele mele atunci când vorbim de supe cremă. Am mâncat într-un restaurant din Cluj o supă cremă de linte roşie delicioasă şi mi-am propus să o reproduc. Găsiţi mai jos ce ingrediente am folosit. Nu spun că e fix ca cea de la restaurant, dar vă garantez că este foarte bună. 🙂

 

Ingrediente: 

*pentru o porţie generoasă (4-5 persoane)

  • 250g linte roşie (13-14 linguri)
  • 2 cartofi mici
  • 2 morcovi mari
  • 1 felie mare de ţelină
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1/2 dovlecel (opţional)
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă curry dulce
  • 1/2 linguriţă ghimbir pudră
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare: 

  1. Lintea am spălat-o bine. Nu necesită hidratare şi fierbe mai repede decât alte tipuri de linte.
  2. Am curăţat legumele şi le-am spălat. Le-am tăiat în bucăţi potrivite şi le-am pus la fiert. Am pus apă cât să le acopere şi am mai adăugat dacă a fost nevoie. Îmi place să adaug dovlecei în supele cremă, pentru că am impresia că sunt mai cremoase cu dovlecel în compoziţie.
  3. Când legumele au fost fierte, le-am mixat în blender cu condimentele. Puneţi apă în funcţie de consistenţa pe care vreţi să o obţineţi. Smântâna am adăugat-o la final.

Şi supa a fost gata! Cremoasă, aromată şi delicioasă, bineînţeles. Altfel reţeta n-ar fi ajuns pe blog. 🙂

 

 

Alte reţete cu linte:

Tocăniță de linte cu legume

 

Supă cremă de linte cu legume

8 Comments on Supă cremă de linte roşie cu curry

  1. Preferata mea era supa crema de usturoi servit cu smântână și un fel de plăcintă. Am mâncat în Budapesta și nu am regăsit gustul ala în nicio alta supa crema. Poate itu vine o idee?

    Dar… Supa asta e bestiala. Pana ma voi reîntâlni cu supa mea crema, ma întrețin cu supa ta crema:))

    Bebe mega incantat. Mi era teama sa nu ii fie rău de la atâta.

  2. Foarte bună !
    Am făcut-o de câteva ori…. jumătate de porție că doar eu și cu Maria o savuram. Data viitoare fac o porție întreagă să mănânc pe săturate 😀

  3. Am fost circumspectă la început dar am zis că nu am ce pierde. Este DEMENȚIALĂ!!! Acum fac „crutoane” din cartofi dulci dacă tot mă joc de-a Master Chef 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *