Ingrediente (pentru 3 portii de 120-130g):
- 4 dovlecei baby (sau 1/2 dovlecel obisnuit)
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 pastarnac
- 1 morcov mic
- 1 radacina de patrunjel
- 1 felie de telina
- 1/4 praz
- 100ml supa baza de pui (reteta aici)
Mod de preparare:
- Am curatat si spalat legumele. Le-am taiat in cuburi mici, cu exceptia morcovului.
- Am pus toate legumele in aparatul de gatit cu aburi. Il recomand cu caldura pe cel de la Philips-Avent.
- Dupa 20 de minute legumele au fost gata. Am scurs apa care au lasat-o in urma fierberii si am adaugat supa baza de pui si morcovul crud taiat marunt. Le-am dat pe toate prin blender.
- La final am adaugat cateva frunze de patrunjel uscat.
Pofta buna bebeilor :)!
Sursa foto: nozinblog.com
De ce morcovul crud?
Foarte rar ii pun mircov in mancare, iar atunci cand ii pun, in general, ii pun morcov crud. Cel preparat termic constipa.