Supele cremă mi se par o alegere ideală pentru prânz și/sau cină. Dacă în sezonul cald salatele sunt o alegere potrivită pentru mesele menționate, când temperaturile scad, supele cremă le iau salatelor locul.
Supele cremă sunt ușor și rapid de preparat, sunt versatile și pline de nutrienți. De această dată, vă propun să încercați o supă cremă cu cartof dulce copt și linte roșie. Mie îmi place în mod deosebit gustul dulceag al cartofului dulce copt. Lintea îi aduce acestei supe o varietate de nutrienți (fibre, vitamina B9, fier, potasiu, mangan, fosfor, etc.), inclusiv o cantitate generoasă de proteine vegetale.
Am îndrăznit să adaug și mai multă savoare legumelor coapte cu lapte vegetal de cocos și orez, scorțișoară și turmeric. A ieșit o nebunie de arome numai bune să ne încălzească în sezonul rece.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 ceapă mică
- 30-40g linte roșie
- 250ml lapte vegetal de cocos cu orez
- scorțișoară
- turmeric
- sare
Mod de preparare:
Pasul 1
Cartoful dulce l-am curățat de coajă, l-am spălat și l-am tăiat în cubulețe. Împreună cu usturoiul, tăiat în 2-3 feliuțe, și ceapa, tăiată și ea în felii, l-am pus într-o tavă întinsă tapetată de hârtie de copt. Am stropit legumele cu puțin ulei de măsline și le-am copt la 180° Celsius, fără ventilație, vreo 20 de minute, până bucățile de cartof au fost pătrunse. Feliile de ceapă și usturoi le-am pus sub bucățile de cartof pentru a nu se arde la copt.
Pasul 2
Separat, într-o oală, am fiert lintea. Dintre toate tipurile de linte, cea roșie fierbe cel mai repede. Personal, o prefer și din punct de vedere al gustului.
Pasul 3
Când legumele au fost coapte și lintea fiartă, le-am pus pe toate în vasul blenderului. Am adăugat aproximativ 250ml lapte vegetal de cocos cu orez, un vârf de cuțit de scorțișoară, unul de turmeric și un praf de sare. Le-am mixat pe toate până am obținut o supă cremă omogenă, fină.
Laptele vegetal îl puteți înlocui cu apă, dar ar fi păcat să nu încercați combinația ușor exotică propusă de mine. S-ar putea să vă surprindă în mod plăcut. Cantitatea de lichid o ajustați în funcție de preferințele voastre, cât de lichidă vă doriți să fie supa.
Poftă bună! 🙂
Găsiți pe blog și alte rețete de supe cremă:
- Supă cremă de mazăre cu linte roșie
- Supă cremă de ciuperci
- Supă cremă de dovleac copt cu lapte de cocos și ghimbir
- Supă cremă e broccoli cu dovlecel și parmezan
- Supă cremă de porumb
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.