O reteta pentru toata familia! Pe cuvant ca e delicios sufleul si fara sare.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- aprox. 80g branza de casa (puteti folosi si telemea sau ricotta)
- 2 oua
- 1 lingura de pesmet sau gris
- 1 lingura de smantana
- marar
- unt
Mod de preparare:
- Am curatat dovleceii si i-am dat pe razatoarea mare. I-am pus intr-o sita sa se scurga timp de 10-15 min. In acest timp i-am si stors cu mana incat sa aiba cat mai putina apa.
- Am batut ouale cu smantana. Eu am pus un singur ou, dar merg doua. Compozitia se incheaga si se rumeneste mai bine.
- Peste oua am adaugat dovleceii scursi de apa, branza, pesmetul si mararul (dupa gust). Le-am amestecat pe toate pana s-au omogenizat.
- Am uns cu unt un vas termorezistent si am asezat compozitia. Deasupra am pus cateva felii subtiri de unt.
- Am dat sufleul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 40-50 de minute (sau pana incepe sa se rumeneasca).
A fost un super succes!
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Mega succes ! Dictatoarea mea de 1 an a fost super incaltata, a molfait tot ce i-am pus in farfurie, si a mai si cerut.
Incantata* :))
Asta da succes ;)!
Asta am facut si eu azi si-a mancat toata familia. O nebunie de bun! ❤
Tare ma bucur ca v-a placut! 🙂
Am incercat aseara, absolut delicios! Bebe a fost incantat maxim iar eu am mai mancat si de dimineata. Simplu si bun!
Să vă fie de bine! 🙂
Am incercat aseara, absolut delicios!
Bebe a mancat cu 2 maini iar eu am mai mancat si la micul dejun :). Simplu si bun!
Am făcut și eu aceasta rețetă pt băiețel. I-a plăcut ff mult. Mulțumesc pt idee 🙂
Cu mare drag! 🙂
Mulțumesc Flavia, încântată si bebelina si mami!
Soufle de dovlecei pentru mese în familie, cu gust și bucurie. 🙂
Caut cu mama de juma’ de ora reteta asta, pe care am facut-o mai demult si de care mi s-a facut acum pofta. Mama si-a amintit: e de pe blogul fetei cu multe retete bune, din care am mai facut noi! :))
Si tot ea a gasit, eu nici nu stiam cum se scrie soufle 😱😱😱
Ioi, tu, ce simpatică eşti! 🙂 Da’ ce mă bucură faptul că, pentru mama ta, sunt fata cu multe reţete bune. Să vă fie de bine! :*
Am facut si eu reteta..Am tinut 45 de minute la cuptor dar dovleceii tot tari mi s-au parut. Asa trebuie sa fie?
Ai dat dovleceii pe razatoare? Nu au cum sa fie tari dupa 45 de minute de coacere.
Excelent! Merge de minune cu rosii cherry. A papat si copila si mama.
Sa va fie de bine! 🙂