Cândva soufle-ul de dovlecei a fost un hit. Repet, cândva. Având în vedere că Antoniei îi place conopida, mi-am zis că aş putea încerca să o includ ca piesă de rezistenţă într-un soufle. Rezultatul a fost delicios!
Ingrediente:
- 2 buchete de conopidă (cam de mărimea a doi pumni)
- o bucată de praz (cam cât degetul mare)
- 1/2 ardei copt
- 2 linguri de ricotta
- un ou
- 3 linguri de smântână dulce
- 2 linguri de pesmet
- 5 fire de cepşoară (chives in engleza) – o puteţi înlocui cu un fir de ceapă verde sau o puteţi omite
- mărar (după gust)
- 1/4 linguriţă de turmeric
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
- Conopida am avut-o deja fiartă. Am rupt-o în bucăţi mici şi am amestecat-o cu prazul tăiat mărunt, ardeiul copt tăiat făşii, cepşoara şi mărarul tocat. Peste legume am adăugat pesmetul.
- Ricotta am amestecat-o cu oul, smântâna şi turmenicul. Am adăugat acestă compoziţie peste legume şi am amestecat bine.
- Am uns o tavă termorezistentă cu unt şi am pus compoziţia. Am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-40 de minute.
Poftă bună :)!
Vă recomand şi alte soufle-uri:
Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.