Ingrediente (pentru o portie bebeluseasca):
- 50g somon
- aprox. 100-150g dovleac
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa mica (esalota am folosit eu)
- 1 cub de unt
- 2 fire de marar
Mod de preparare:
- Somonul l-am spalat si l-am curatat de oase. Am o mare frica legata de oasele de peste! L-am taiat in bucatele mici.
- Intr-o tigaie am pus cubul de unt sa se topeasca, am adaugat ceapa taiata marunt si vreo 100 ml de apa. Mai adaugati apa pe parcurs daca este nevoie.
- Am adaugat dovlecelul taiat in cuburi si l-am lasat pana a inceput sa se inmoaie.
- Am adaugat somonul si dovleacul. Am avut dovleac copt in congelator (asa se explica aspectul de piure al dovleacului), dar puteti folosi si dovleac proaspat. In acest caz, il puneti in tigaie in acelasi timp cu dovlecelul.
- Cand dovlecelul si somonul erau gatite, am luat tigaia de pe foc si am adaugat mararul tocat … si gata pranzul!
Alte retete cu peste:
Peste alb cu piure de cartof dulce
Alte retete cu dovleac:
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Excelenta combinatia de dovleac cu dovlecel!
Am folosit-o si cu carne de pui, gatita separat, si Maria a papat tot🤗
Mariei să îi fie de bine! 🙂