cheerful happy baby child eats itself with a spoon

 

 

 

 

Alimente introduse saptamana aceasta: cous cous-ul, laptele de cocos, cartofii violet si semintele de chia.

 

Luni, 4 ianuarie

Mic dejun: Afine cu branza de capra si cu banana.
Pranz: Cous-cous cu legume (dovleac copt, ardei gras rosu copt si dovlecel).

 

Marti, 5 ianuarie

Mic dejun: Fulgi de ovaz cu mar, stafide si pudra de roscove. Fulgii de ovaz nu ii fac faina. Ii fierb in lapte de capra si ii mixez cu restul ingredientelor. Nu devin pasta, ci raman bucatele.
Pranz: Piure de cartof dulce cu o lingurita de smantana.

 

Miercuri, 6 ianuarie

Mic dejun: Kaki cu banana. Este o combinatie in topul preferintelor!
Pranz: Cartof dulce cu galbenus (1/2 dintr-un galbenus. I-am dat pentru a doua oara), 1/2 avocado si o lingurita de mar dat prin razatoarea mica.

 

Joi, 7 ianuarie

Mic dejun: Prune cu mei fiert in lapte de cocos si cu scortisoara.
Pranz: Cartofi violet cu pui, ardei gras rosu copt, ceapa esalota si dovleac.

 

Vineri, 8 ianuarie

Mic dejun: Spuma de banane cu seminte de chia.
Pranz: Dovleac cu morcov crud si pastarnac. O reteta bogata in betacaroten este ideal sa nu fie oferita foarte des bebelusului (de mai multe ori intr-o saptamana, de exemplu).

 

Sambata, 9 ianuarie

Mic dejun: Mei cu mar si kaki.
Pranz: Mazare cu morcov si branza de capra.

 

Duminica, 10 ianuarie

Mic dejun: Smoothie de afine cu banana si lapte de cocos.
Pranz: Quinoa cu sfecla si unt. Quinoa nu am rasnitat-o. Am lasat-o intreaga pentru ca vreau ca Antonia sa se obisnuiasca cu texturi diferite. Textura mancarii mi s-a parut cam seaca si micuta mea nu a fost prea incantata. A mancat vreo 50 de grame. Am vrut sa o testez si sa vad daca are o problema cu apetitul, textura sau gustul asa ca am adaugat in mancare niste piure de dovlecel. A fost alta poveste si a mancat mai cu spor ?! Textura era de bai!

 

Concluzii:

  • Nu stiu daca v-am spus ca Antonia bea apa dupa fiecare masa din canita cu cioc. O manuieste foarte bine, desi nu intotdeauna bea apa. Se joaca cu ciocul de silicon pe gingii. Uneori, dupa masa, ii dau apa cu lingurita.
  • Saptamana aceasta fiind tot pe drumuri (nu ca asta ar fi o scuza) mi-am dat seama ca am introdus doua alimente noi in aceeasi zi. Mai exact, joi am fiert meiul in lapte de cocos si am introdus cartofii violet la pranz. Ma bucur ca nu am avut surprize neplacute.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Sper ca timpul sa-mi permita sa postez si retete pe masura ce avansam.

Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.

Citeste si despre primele saptamani de diversificare:

Prima saptamana

A doua saptamana

A treia saptamana

A patra saptamana

A cincea saptamana

A sasea saptamana

A saptea saptamana

A opta saptamana

 

 

Sursa foto: magazine.pourbebe.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *