Salata aceasta e sanatoasa, usor de facut, satioasa si delicioasa, deci pranzul sau cina ideala :).
*Reteta pentru 2 portii
Ingrediente:
- 5-6 linguri de quinoa
- 3 cartofi dulci
- 3 cepe verzi
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 6 rosii (eu folosesc Roma – sunt mici si gustoase)
- ulei de masline
- otet balsamic
- condimente: sare, piper, turmenic, oregano.
Mod de preparare:
- Am inmuiat quinoa in apa inainte de a o fierbe. Se inmoaie minim 2 ore.
- Am fiert quinoa pana a absorbit apa si bobul a devenit moale.
- Cartofii i-am curatat, i-am taiat cubulete si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 20-30 min.
- Am amestecat quinoa, cartofii (dupa ce s-au racit) cu restul legumelor taiate in bucati potrivite. Am adaugat putin ulei de masline si condimente dupa gust.
Pofta buna :)!
Va mai dau o idee pentru o salata gustoasa: Salata cu cartofi dulci.
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.