Rețeta pe care v-o propun astăzi este foarte simplă și înlocuiește cu succes mezelurile din comerț. Fac destul de des rulade din carne pe care le putem servi reci, la prânz sau la cină, cu o garnitură alături sau la micul dejun, într-un sandwich. Din punctul meu de vedere, ruladele din carne sunt niște preparate foarte versatile și ușor de făcut, în special atunci când sunt făcute la multicooker, pentru că, practic, se gătesc singure. Așa cum știți deja, mie îmi este de mare ajutor în bucătărie multicooker-ul pe care îl am de la CrockPot de câțiva ani deja. Îmi ușurează considerabil munca. Cu această ocazie, vă dau o veste bună → până pe 29 februarie, cu codul FLAVIA10, multicooker-ul îl puteți cumpăra cu 10% reducere.

De această dată, am făcut o ruladă din piept de curcan umplută cu cașcaval, ardei și cârnaț cabanos. În congelator am destul de mult curcan pentru că în fiecare an, la mijlocul toamnei, cumpărăm câte un curcan mare, de carne, crescut la curte. Mi-l porționez și știu că-mi ajunge până prin primăvară.

Revenind la ruladă, pe lângă rețeta scrisă mai jos, aveți și varianta ei video, pe profilul meu de Instagram, aici.

Ingrediente: 

  • 500g piept de curcan
  • 40-50g cașcaval
  • 2 bucăți de cârnați cabanos
  • 120-130g felii de bacon
  • ardei roșu
  • sare
  • piper
  • boia afumată
  • pudră de usturoi

+ sfoară alimentară pentru legarea ruladei

Mod de preparare: 

Pasul 1

Am crestat pieptul de curcan încât să-l pot bate cât mai bine cu ciocanul de carne și să desfășor carnea într-un strat cât mai subțire pe tocător, dar fără să o rup. Pentru a nu rupe carnea (și pentru a nu face bucățele mici de carne în toată bucătăria), eu pun folie alimentară în strat dublu sau triplu peste carne sau învelesc capul ciocanului pentru carne în folie alimentară.

Pasul 2

După ce am bătut carnea, am condimentat-o cu sare, piper, boia afumată și pudră de usturoi. Am adăugat cașcavalul ras și ardeiul tăiat în bucățele mici. Am pus bucățile de cârnați, una întreagă și una tăiată în două, pe lung și am rulat bucata de carne, încercând să-i pun capetele în interior.

Pasul 3

Rulada obținută am învelit-o în felii de bacon și am legat-o cu sfoară alimentară pentru ca feliile de bacon să nu se desprindă în timpul coacerii.

Pasul 4

În vasul multicooker-ului am pus aproximativ 200 ml de apă, am așezat rulada pe grătar, am închis capacul multicooker-ului și supapa pentru presiune. Am setat oala pe funcția Poultry timp de 40 de minute.

Când s-a scurs timpul setat, am lăsat oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10-12 minute, adică nu i-am făcut absolut nimic. Abia după acest timp am deschis supapa pentru presiune.

Pasul 5

Pentru ca rulada să capete o culoare frumoasă, am ales să o rumenesc în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită. Am ținut-o vreo 10 minute, timp în care am întors-o și pe cealaltă parte.

Caldă sau rece, vă garantez că această ruladă va fi pe gustul vostru și o puteți adapta la mai multe mese.

Poftă bună!

Alte rețete la multicooker: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Un comentariu on Ruladă din carne de curcan, umplută cu cașcaval și cârnați (la multicooker)

  1. Rulada din piept de curcan umpluta cu cascaval, ardei si carnat cabanos pare o reteta delicioasa si usor de preparat. Imi place cum poate fi servita atat calda, cat si rece si cum poate fi adaptata la diverse mese. Cu siguranta voi incerca si alte retete la multicooker, mai ales ca reducerea de 10% cu codul FLAVIA10 este un avantaj considerabil. Multumesc pentru inspiratie si pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *