V-am povestit deja aici cum am început să fac tot felul de batoane şi nu mai reiau contextul, pentru că risc să vă plictisesc. Cert este că fiica a mai cerut o tură de batoane şi am întrebat-o dacă este dispusă să încercăm o reţetă nouă. Am primit aprobarea şi m-am pus pe treabă. Am scos […] Citește mai mult…
Vegetariene & vegane
Budincă de tapioca cu cocos și fructe de pădure
N-am mai făcut budincă de tapioca de pe vremea când Antonia era bebeluș. Nici pe vremea respectivă n-am făcut de prea multe ori. De curând, am primit, printre alte produse, și o pungă de perle de tapioca și mă tot bătea gândul să încerc să fac o budincă cu tapioca și lapte de cocos. Rețeta […] Citește mai mult…
Ciuperci umplute cu brânză şi ouă
Ce putem face din 7 ciuperci, 7 ouă de prepeliţă şi o bucată de telemea? Nişte ciuperci umplute care se pot servi la micul dejun, la prânz, la cină sau pe post de aperitive, pentru că aceste ciuperci se potrivesc de minune şi pe un platou rece. Reţeta nu-i deloc costisitoare şi nici complicată, […] Citește mai mult…
Budincă de paste cu spanac şi ricotta
După o perioadă plină de refuzuri, Antonia redescoperă unele gusturi, inclusiv combinaţii pe care le prefera cândva. Una dintre ele este spanacul cu ricotta, mai exact tarta cu ricotta şi spanac. Mi-am încercat norocul şi am folosit această combinaţie şi într-un altfel de preparat, o budincă de paste. Mi-am zis că n-ar avea ce să nu-i […] Citește mai mult…
Frittata cu legume și feta
Îmi plac rețetele simple, sănătoase, accesibile și ușor de făcut. Frittata este una dintre ele. Este o mâncare care provine din bucătăria italiană, seamănă cu omleta sau cu o quiche fără crustă. La bază are ouă, dar se gătește diferit în comparație cu omleta clasică, pentru că se coace în cuptor și, în mod tradițional, se […] Citește mai mult…
Batoane fără coacere, cu nuci pecan și semințe (fără zahăr)
De când i-am propus Antoniei să ducă la grădiniță batoane cu măr și nuci, îmi cere tot mai des să ducă astfel de preparate la gustarea de vineri. Și nu pot să îi pun o porție mică, doar pentru ea. Așa că, atunci când fac batoane, toată porția pleacă spre grădi, să aibă ce împărți […] Citește mai mult…
11 rețete de salate pentru toate gusturile
De multe ori atunci când îmi pregătesc câte o salată, îmi aduc aminte de una dintre bunicile mele, carnivoră înnăscută: „Ioi, da’ cum să-ți țâie de fome niște frunze? Fără carne și fără pită io nu pot, dragă!” (a se citi cu dulcele accent ardelenesc). 🙂 Ei bine, buni ar trebui să știe că […] Citește mai mult…
Nutella făcută în casă (fără zahăr)
Iubesc ciocolata indiferent sub ce formă este ea. Nutella din comerț este delicioasă, o știm cu toții, dar asta nu înseamnă că este și sănătoasă. De fapt, Nutella este o cremă de ciocolată cu alune de pădure, dar nu știu câte alune conține de fapt. După gust, aș zice că nu prea multe, asta dacă […] Citește mai mult…
Supă cremă de ciuperci (cu hribi)
Supele cremă cu ciuperci sunt printre cele mai delicioase supe pe care eu le cunosc. Dacă au în compoziţie ciuperci de pădure, hribi sau gălbiori, atunci sunt deliciul deliciului. Această reţetă am făcut-o în urmă cu câteva săptămâni. Aveam deja pe blog o reţetă de supă cremă cu ciuperci, dar nu avea ciupercile de […] Citește mai mult…
13 idei de aperitive pentru mese festive
Nu-s chiar 13 idei de aperitive, ci mai multe, vreo 30 în total dacă este să le luăm și pe cele de anul trecut. Dacă adaug și ideile de aperitive de acum 2 ani, avem un total de aproximativ 50 de rețete. Și poate veți spune că unele preparate nu se potrivesc să fie servite ca […] Citește mai mult…