Prima ruladă pe care am făcut-o vreodată a fost cea cu peşte. Până atunci, mi se părea complicat să fac foaia pentru ruladă. Dar ştiţi cum se zice? Exerciţiul este mama învăţăturii. Până nu încerci, nu ai de unde să ştii. Aşa a fost şi în cazul meu. După ce fetiţa mea a strâmbat […] Citește mai mult…
Vegetariene & vegane
Tort cu legume
Am întrebat-o pe fetiţa mea ce îşi doreşte de ziua ei. Tort! Acesta era răspunsul de fiecare dată. Am hotărât ca, de ziua ei, fiecare masă din zi să aibă un tort. La micul dejun au fost nişte brioşe în loc de tort, cu 3 lumânări. La grădiniţă, la gustare, a fost un […] Citește mai mult…
Tiramisu cu căpşuni (fără ouă, fără cafea şi fără pişcoturi)
Mâna sus cui nu-i place tiramisu? Nu-i bai dacă nu vă place tiramisu clasic. Ăsta s-ar putea să vă fie pe plac. Şi încă ceva: îl puteţi oferi cu încredere şi celor mici, pentru că nu are cafea, zahăr, cacao, ouă şi nici măcar pişcoturi. De fapt, dacă italienii ar şti că numesc […] Citește mai mult…
Prăjitură cu lămâie (fără ouă, fără gluten şi fără lactate)
Ce ziceţi de o prăjitură fără ouă, fără gluten şi fără lactate, hrănitoare pentru gustarea copilului, prietenoasă şi cu silueta voastră atunci când aveţi poftă să mâncaţi ceva dulce? Sună bine, nu? Se întâmplă ca cele mai bune prăjituri să fie cele rapide, cele mai puţin aspectuoase şi cele de la care am […] Citește mai mult…
Buchete de flori din legume
A venit primăvară şi în farfurie! Se spune că înainte să mâncăm cu gura, mâncăm cu ochii. Ei bine, cu aceste mini tarte am adus culoare în farfurie, un strop de primăvară pe masă şi gustul minunat al legumelor. De fapt, ideea reţetei a pornit din dorinţa de a recicla nişte aluat pentru tartă […] Citește mai mult…
Budincă de chia cu ciocolată şi cremă de caju
De ce aţi vrea să pregătiţi această budincă? Vă dau câteva motive: Vă este poftă de ceva dulce şi vreţi să vă satisfaceţi pofta fără să aveţi mustrări de conştiinţă. Vreţi să-i oferiţi copilului o gustare hrănitoare ori un dulce fără zahăr. Aveţi musafiri şi vă doriţi să-i serviţi cu un desert sănătos. Dacă […] Citește mai mult…
Tartă cu ciuperci, praz şi telemea
Până să ajungă pe blog, am făcut această tartă de două ori. Am primit destul de multă telemea de capră şi trebuia să o folosesc cumva. O tartă îmi părea soluţia perfectă. Şi a fost! Am făcut o crustă din făină integrală, am adăugat praz şi ciuperci în compoziţie şi am obţinut o cină […] Citește mai mult…
Plăcinte din cartofi la tigaie
Aceste plăcinte (nu am găsit o denumire mai potrivită) se fac foarte repede şi au la bază cartofii, piureul de cartofi mai exact. Fac foarte rar piureuri, dar atunci când le fac, nu nimeresc cantităţile. Ori fac prea mult ori prea puţin. De această dată, am făcut o cantitate prea mare şi, cum nu-mi […] Citește mai mult…
Supă cremă de linte roşie cu curry
Supa cremă de linte este printre preferatele mele atunci când vorbim de supe cremă. Am mâncat într-un restaurant din Cluj o supă cremă de linte roşie delicioasă şi mi-am propus să o reproduc. Găsiţi mai jos ce ingrediente am folosit. Nu spun că e fix ca cea de la restaurant, dar vă garantez că […] Citește mai mult…
Deserturi raw pentru mese festive
Ce idei preconcepute aveţi vis-a-vis de deserturile raw? Că sunt fără gust? Credeţi că sunt pretenţioase? Sau greu de făcut? Daţi-le o şansă! Veţi vedea că gustul vă va surprinde în mod plăcut. Aşa a fost în cazul meu, al unei iubitoare de prăjituri clasice. Mai jos aveţi 12 reţete de deserturi raw pe care […] Citește mai mult…