Știți deja că multicooker-ul îmi este de mare ajutor în bucătărie și încerc să-l pun la treabă cât pot de mult. 🙂 De curând, am încercat să fac în el o supă de tăieței care să fie pe gustul Antoniei. Precizez că fiica mea nu este o mare iubitoare de ciorbe și supe, dar cea […] Citește mai mult…
Supe & ciorbe
Ciorbă de fasole păstăi cu afumătură (la multicooker)
Îmi plac ciorbele cu afumătură, recunosc! Gustul de carne afumată, suculentă, îmi aduce aminte de copilărie, în special de mâncărurile bunicii. Eu nu gătesc cu carne afumată la fel de des cum o face ea, dar nici nu-mi refuz această bucurie culinară. 😊 Dacă bunica gătește pe foc, eu mă bucur de inovațiile tehnologice, de […] Citește mai mult…
Supă cremă de morcovi caramelizați
Suntem într-o perioadă în care testăm rețete (bine, cred că asta facem de vreo 7 ani încoace :)) ). Mai exact, încerc să reînviu și să-i ofer variante noi de explorare gustativă micuței mele domnișoare. Antoniei nu i-au plăcut niciodată ciorbele clasice, dar se împăca bine cu supele cremă. A trecut epoca cu pricina … […] Citește mai mult…
35 de rețete de încercat toamna aceasta
Nu știu cum sunteți voi, dar eu am unele rețete care îmi aduc aminte de un anumit anotimp. Clasificarea asta a mea este dată, bineînțeles, și de roadele pe care natura ni le dă în fiecare sezon. Toamna o asociez cu prunele, merele, perele, dovlecii, dar și cu dovleceii, porumbul, sfecla, ciupercile de pădure, vinetele. […] Citește mai mult…
Ciorbă de perișoare (la multicooker)
Știu că vă plac rețetele la multicooker, așa că am revenit cu o rețetă simplă și gustoasă, ciorbă de perișoare. Pentru mine, este o rețetă cu gust de copilărie. Aromele ciorbei am învățat să le potrivesc de la mama și de la bunica mea. De multe ori, aleg să gătesc ciorbele în multicooker, pentru că […] Citește mai mult…
Ciorbă rădăuțeană la multicooker (cu carne de curcan)
Anul acesta mi-am propus să aduc pe blog mai multe rețete de supe și ciorbe. Așadar, vreau să găsiți aici rețetele pe care le gătesc în mod recurent, dar și rețete noi. Ciorba rădăuțeană este prezentă pe masă noastră aproximativ în fiecare lună. Eu aleg să o fac cu carne de curcan pentru că nu-mi […] Citește mai mult…
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat, la multicooker
Mi-am dat seama că lipsesc de pe blog ciorbele care nouă ne plac, așa că trebuie să remediez acest aspect, să vin cu rețetele pe care le-am tot făcut de-a lungul timpului. Nu suntem nici cei mai mari ciorbari, dar nici nu ne dăm în lături de la o ciorbă deasă cu smântână, gătită ca […] Citește mai mult…
Supă cremă de cartof dulce copt cu linte roșie
Supele cremă mi se par o alegere ideală pentru prânz și/sau cină. Dacă în sezonul cald salatele sunt o alegere potrivită pentru mesele menționate, când temperaturile scad, supele cremă le iau salatelor locul. Supele cremă sunt ușor și rapid de preparat, sunt versatile și pline de nutrienți. De această dată, vă propun să încercați o […] Citește mai mult…
Pachetul pentru școală – idei pentru masa de prânz
Seria „Pachetul pentru școală” a ajuns la final. Primul articol a fost dedicat preparatelor potrivite pentru micul dejun, iar în cel de-al doilea am inclus idei de gustări dulci și idei de gustări sărate. Ultimul articol, cel de astăzi, este destinat mesei de prânz. Mai jos, veți găsi idei de mese calde și reci, potrivite […] Citește mai mult…
Supă cremă de mazăre cu linte roșie
În mare parte, Antonia nu mănâncă supe și ciorbe. Când era mică și mânca aproape de toate, prefera supele cremă dar, după o vreme, le-a refuzat și pe acestea. De fapt, asta s-a întâmplat în perioada tuturor refuzurilor, în jurul vârstei de 3 ani. Între 3 și 4 ani (poate și puțin peste 4 ani) […] Citește mai mult…