Nu vreți să știți câte reacții a stârnit prăjitură asta. 🙂 Antonia: „Mami, cum adică prăjitură invizibilă?” Horațiu: „Adică ne pune la pachet o prăjitură care nu se vede și noi trebuie să ne prefacem că o mâncăm.” Prăjitura invizibilă cu mere a devenit virală în urmă cu câțiva ani (eu nu am apucat să […] Citește mai mult…
Rețete
Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker)
Sunt mereu în căutare de rețete simple și hrănitoare pe care să le pot pune alor mei la pachet și să fie atât pe gustul soțului meu, cât și pe placul Antoniei. Pe mine mă exclud pentru că, în general, eu sunt cea mai puțin pretențioasă din această formulă a noastră de 3. Pentru mine, […] Citește mai mult…
Fursecuri cu cocos și bezea (fără gluten)
Ce faceți cu albușurile care vă rămân de la alte rețete? Vă dau o idee de fursecuri delicioase, cu doar 5 ingrediente: albușuri, cocos, zahăr, vanilie și un praf de sare. Știu că abia ne apropiem de mijlocul lunii octombrie, dar vă sugerez să vă salvați rețeta pentru sărbători. Mereu rămân albușuri când se bucătărește […] Citește mai mult…
Rulouri din piept de pui învelite în bacon
Astăzi am pentru voi o rețetă super simplă care nu necesită cantități exacte, pe care eu o fac de multă vreme, rulouri din piept de pui învelite în bacon, gătite la multicooker (și la cuptor, dacă vreți să capete o crustă crocantă). Știți ce-mi place mie la această rețetă (în afara faptului că rulourile sunt […] Citește mai mult…
Gofre cu migdale și fructe de pădure
Într-una dintre ultimele zile de vacanță, când timpul era încă generos cu copiii dornici să zburde în voie pe afară până la lăsarea serii, m-am gândit să le pregătesc celor mici o mică surpriză (nu prea) dulce, gofre cu migdale și fructe de pădure. Antonia a aprobat imediat ideea și aștepta să preia […] Citește mai mult…
Biscuiți cu nucă și bezea (fără gluten)
De-a lungul timpului, acești biscuiți i-am făcut în mai multe variante. Sunt soluția la care recurg cel mai des atunci când am albușuri rămase de la vreo rețetă și timp prea puțin să le includ în vreun preparat mai sofisticat. Așadar, dacă aveți 2 albușuri și nu le includeți în vreo omletă (omleta ar fi […] Citește mai mult…
Mini cheesecake-uri
Aceste mini cheesecake-uri sunt foarte apreciate la noi acasă. Prima dată le-am făcut de Paște și ne-au cucerit pe toți de la prima îmbucătură. Mi-aș fi dorit să vă împărtășesc rețeta mai repede, dar ce credeți? Mi-am scris pe o foaie ingredientele folosite și modul de preparare și, nu știu cum, am rătăcit foaia cu […] Citește mai mult…
Gofre cu dovlecei și brânză sărată
Îmi place mult combinația de dovlecei cu brânză sărată. Până să am aparatul de gofre, făceam chiftele cu dovlecei și feta sau cu telemea, în funcție de ce aveam în casă, la cuptor. De această dată, am adaptat chiftelele pentru aparatul de gofre și rezultatul final mi-a plăcut mai mult decât cel pe care îl […] Citește mai mult…
Vrăbioară de mânzat cu ceapă și sos de soia (la multicooker)
Carnea de vită nu a fost niciodată în topul preferințelor mele, pentru că nu am nimerit să fie gătită așa cum trebuie … ba era prea gătită și textura era tare, ba prea în sânge. Este adevărat că nu doar modul de gătire este important, ci și vârsta animalului de la care provine carnea, […] Citește mai mult…
Twix cups – desert cu migdale, unt de arahide și ciocolată
Ce vă spun aceste 3 ingrediente: migdale, unt de arahide și ciocolată? Pentru mine, cu siguranță fac parte din categoria deliciilor. Bine, să fiu 100% sinceră, îmi pornesc și beculețul care mă avertizează în privința numărului de calorii. O bucată din asta delicioasă are puțin peste 130 de calorii. Merită fiecare calorie, vă asigur. Se […] Citește mai mult…