Știu că vă plac articolele în care adaug mai multe idei de rețete și, cum se apropie Crăciunul, mi-am zis că este ocazia perfectă să vin cu puțină inspirație pentru mesele voastre festive. Atunci când gândesc meniurile noastre de sărbători, întotdeauna pun prima dată pe listă preparatele dulci. Așa voi proceda și de […] Citește mai mult…
Rețete
Biscuiți cu scorțișoară (Cinnamon roll cookies)
În calendarul de Advent din acest an, Antonia a avut și această activitate, să facem biscuiți împreună. Trebuia să fie o rețetă nouă, așa că mi-am verificat lista cu preparate pe care vreau să le încerc și m-am oprit la acești biscuiți. Pe internet, găsiți mai multe variante de cinnamon roll cookies. Eu vă împărtășesc […] Citește mai mult…
Gofre cu portocale și sos de ciocolată
Am pregătit o rețetă de gofre cu gust de sărbătoare. Cine spune că gofrele nu ar putea fi un desert potrivit de servit de sărbători? Această rețetă ar putea fi potrivită atât pentru o masă festivă, cât și pentru un mic dejun aromat în cazul în care renunțați la sosul de ciocolată. Este […] Citește mai mult…
Ciocolată caldă de casă
Anul acesta mi-am propus să dau ciocolata caldă la plic pe ciocolata caldă făcută în casă. Mi-am zis că nu poate fi prea complicat să prepar singură o rețetă de ciocolată caldă. Pregătirea acestei rețete a fost una dintre activitățile pe care i-am inclus-o Antoniei în calendarul de Advent. De ce am ales să fac […] Citește mai mult…
Felii de ceafă de porc la cuptor
Majoritatea dintre noi pregătim feliile de ceafă de porc la grătar. Totuși, vă asigur că ele sunt la fel de delicioase și dacă sunt gătite în cuptor. Pentru această rețetă, am folosit un vas de fontă și carnea a ieșit perfectă, aromată și suculentă. Înainte de a vă spune cum am pregătit carnea, vă dau […] Citește mai mult…
Pâine cu măsline
De curând, în bucătăria mea a ajuns un vas de fontă pe care l-am pus imediat la muncă. Am făcut o pâine cu măsline și o ceafă de porc la cuptor. O să le iau pe rând. Vasul meu de fontă este roșu și se integrează perfect în bucătăria mea, dar nu culoarea […] Citește mai mult…
Risotto cu bacon și mazăre (la multicooker)
Dacă vă spun că am făcut cel mai bun risotto din lume, înseamnă că mă laud? 🙂 O fi laudă ori n-o fi, să știți că pentru mine acesta a fost cel mai bun risotto din câte am mâncat până acum. Nu aveți timp să gătiți? Nici eu nu excelez la capitolul timp, dar oala […] Citește mai mult…
Gofre cu dovleac copt și nuci pecan caramelizate
Vă mărturisesc că nu sunt mare prietenă cu dovleacul, nu îl mănânc ca atare, dar toamna îmi plac unele preparate cu aromă de dovleac copt. De această dată, m-am gândit să fac o rețetă de gofre de sezon, cu gust de dovleac și scorțișoară, servite cu frișcă și nuci pecan caramelizate în sirop de arțar. […] Citește mai mult…
Brioșe cu iaurt și ciocolată
Aceste brioșe au dat startul vacanței de toamnă și au fost răsfățul pregătit pentru copii, pentru Antonia și copiii nașilor noștri. Le-am făcut cu ce am avut prin casă, rapid, luni dimineața. Deci, să știți că nu aveți nevoie de ingrediente complicate ori de ustensile speciale. Mai jos, găsiți ingredientele și modul de […] Citește mai mult…
Granola cu migdale și curmale
N-am mai făcut granola de ceva vreme. Am tot pus-o pe listă, dar parcă nu s-a mai întâmplat să-i vină rândul, deși este foarte ușor de făcut. Pe blog, mai am 2 rețete de granola, dar aceasta este diferită de cele pe care le-am încercat până acum. Ne-a plăcut mult ce a ieșit și mă […] Citește mai mult…