Vă mărturisesc că n-am făcut această reţetă cu gândul la copil, ci cu intenţia să am pe ce pune mâna, în mijlocul zilei, atunci când mi se face poftă de ceva dulce. Dulcele trebuia să fie sănătos şi hrănitor, nu doar o sursă de calorii goale. Reţeta trebuia să fie rapidă, că n-aveam prea mult […] Citește mai mult…
Biscuiți, brioșe & pancakes
Pancakes cu măr
„Mami, ce mâncăm mâine dimineaţă?” Asta este întrebarea cu care mă confrunt în fiecare seară. Trebuie să am răspunsul pregătit, bineînţeles. Ştiu că nu dau greş cu câteva preparate: budinci, pancakes şi cu ceva pe care fetiţa mea o numeşte „combinaţie”, iaurt cu afine, banană şi fulgi de ovăz. De această dată, am încercat o nouă reţetă […] Citește mai mult…
Biscuiţi cu fulgi de ovăz şi unt de arahide (fără zahăr)
Reţetele de biscuiţi sau fursecuri, cum preferaţi să le spuneţi, cu fulgi de ovăz nu au, în general, nimic complicat. De obicei, au puţine ingrediente şi se fac foarte repede. Au o textură gumoasă, nu conţin zahăr şi sunt plini de nutrienţi. Aşa sunt şi aceşti biscuiţi. Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fosfor, […] Citește mai mult…
Brioşe cu fulgi de ovăz, măr şi morcov (fără ou şi fără zahăr)
După ce am descoperit tortul cu morcovi, mi-am spus că poate morcovii ar fi potriviţi şi în nişte brioşe altfel. Cred că este mai inspirat să le spun mini prăjituri, pentru că textura lor nu seamănă deloc cu cea a brioşelor. Pe de altă parte, sunt gustoase şi săţioase, perfecte pentru micul dejun sau pentru […] Citește mai mult…
Brioşe pufoase cu zmeură şi cocos
Suntem mari iubitori de fructe, toţi 3. Unul dintre motivele pentru care îmi place vara este că vine la pachet cu căldură, soare, haine lejere şi fructe din abundenţă. În această perioadă, avem cel puţin 3 sortimente de fructe în casă, în permanenţă. Fructele de pădure, culese din pădure, sunt printre preferatele noastre, deşi […] Citește mai mult…
Brioşe cu cartof dulce
Nu cred că este copil căruia să nu îi placă brioşele. Ştiu şi destui adulţi care le apreciază. În general, sunt dulci, pufoase şi uşor de mâncat. Pentru mine sunt o alegere inspirată atât pentru micul dejun, cât şi pentru o cină rapidă ori pentru o gustare consistentă, servită în deplasare. Îmi plac […] Citește mai mult…
Pancakes cu cartof dulce
Într-una din serile trecute, i-am pregătit fetiţei mele o salată cu cartofi dulci, dar nu am estimat corect cantitatea de cartofi şi am rămas cu unul gătit. L-am pus într-o caserolă şi l-am păstrat în frigider până a doua zi. Speram ca în timpul ăsta să-mi vină o idee salvatoare. Nu ajungea oricum la […] Citește mai mult…
Fursecuri cu gem (fără zahăr)
Aceste fursecuri sunt făcute din aluat reciclat. Ce înseamnă aluat reciclat? Înseamnă marginile unei cruste pentru tartă. Cum nu-mi place să arunc mâncarea, caut mereu idei să o reciclez. Aluatul pentru tartă în exces l-am mai folosit şi pentru nişte buchete de flori din legume. De această dată, am avut mai puţin timp la dispoziţie […] Citește mai mult…
Brioşe cu banane şi migdale (fără zahăr)
Judecând după aspect, nu-s cele mai apetisante brioşe, însă vă garantez că sunt foarte gustoase. Sunt moi, se topesc în gură şi sunt aromate. Dacă aceste argumente nu vă sunt suficiente ca să le încercaţi, vă mai spun şi că sunt fără zahăr şi fără îndulcitori, dar sunt suficient de dulci. Să vă spun […] Citește mai mult…
Mini brioşe cu mere şi morcovi (fără zahăr)
Fetiţa mea este înnebunită după brioşe. Nu contează dacă sunt dulci sau sărate, brioşe să fie. De când merge la grădiniţă, brioşele servite cu o cană de lapte (vegetal de cele mai multe ori) sunt o alegere cu care nu dau greş la micul dejun. După ce am făcut primul meu tort cu morcovi, m-am […] Citește mai mult…