Sunt (aproape) sigură că vă va surprinde ingredientul principal al acestei rețete, fasolea roșie. Când am făcut acești biscuiți, nu am vrut ca Antonia să vadă ingredientele pe care le-am folosit (nu-i place deloc fasolea) și am chemat-o doar pentru degustare. Dacă din 11 biscuiți a rămas doar unul pe a doua zi (cu chiu, […] Citește mai mult…
Biscuiți, brioșe & pancakes
Gofre cu cartof dulce și mălai (fără gluten)
Boala celiacă a Antoniei m-a forțat să mă adaptez (rapid) noului context și să găsesc rețete potrivite. În primă fază, prioritatea mea a fost confortul Antoniei în ceea ce privește mâncarea, să aibă parte în continuare de preparatele care îi plac, dar să fie adaptate noii ei diete (pe care o urmăm toți 3 în […] Citește mai mult…
Omletă în aparatul de gofre
În mod obișnuit, sunt convinsă că nu facem omletele în aparatele de gofre, dar am vrut să-i dau o nouă provocare aparatului meu … Sinceră să fiu, sunt contexte în care prefer să gătesc omleta în aparatul de gofre, când mergem la cabană, de exemplu, ori altundeva unde nu am la îndemână tigăi ori alte […] Citește mai mult…
Pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta
Uneori, micul dejun poate reprezenta o provocare … Bine, cam orice masă poate deveni o provocare. De multe ori, am senzația că rulez aceleași preparate și am nevoie să aduc pe masă elemente de noutate. Asta s-a întâmplat cu aceste pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta. Le-am introdus cu succes în meniul nostru … […] Citește mai mult…
Gofre cu afine și lămâie
Pentru mine, combinația afine + lămâie = deliciu. În plus, îmi plac deserturile lejere cu fructe din belșug. Exact așa sunt și aceste gofre: lejere, echilibrate, bune de servit la gustare ori atunci când îmi doresc un desert ușor. Dacă ar fi să le consum ca desert, cred că ar merge bine cu puțină înghețată […] Citește mai mult…
Brioșe cu brânză de vaci și ciocolată
Am făcut papanași la cuptor și mi-a rămas niște brânză de vaci în frigider, așa că am dezbătut cu Antonia ce am putea face cu ea având în vedere că urma să plecăm în concediu și voiam să lăsăm frigiderul gol la plecare, însă fără a face risipă. Bineînțeles, ea și-a dorit să facem ceva […] Citește mai mult…
Gofre cu iaurt, cașcaval și busuioc
Școala începe în curând și va trebui să ne reintrăm în rutină, inclusiv în privința pachețelului. Antonia mănâncă micul dejun acasă, iar gustarea și prânzul le servește la pachet, pregătite de mine. Ideile de mese și de pachețel nu sunt niciodată prea multe, așa că astăzi vă propun o rețetă simplă care poate fi servită […] Citește mai mult…
Gofre cu nucă, scorțișoară și miere (cu aluat dospit)
Dospelile sunt printre preferatele noastre, însă aleg preparate cu aluat dospit mai mult pe perioada iernii, pentru că evit să încing cuptorul pe timp de vară, când este prea cald atât afară, cât și în casă. Totuși, am găsit o variantă de bunătăți cu aluat dospit de pregătit și vara, fără să mă coc lângă […] Citește mai mult…
Gofre Pădurea Neagră
Bănuiesc că știți celebrul tort Pădurea Neagră, cu blat de cacao, frișcă și rachiu de cireșe. Rețeta originală a acestui tort nu este recomandată copiilor din cauza alcoolului pe care îl conține. Îmi place combinația de cacao, frișcă, ciocolată și cireșe, așa că am decis să adaptez rețeta de tort Pădurea Neagră sub forma unor […] Citește mai mult…
Gofre Croque Madame
Astăzi am pentru voi o variantă reinterpretată a clasicului sandwich franțuzesc Croque Madame. Înainte să vă spun cum l-am făcut, vă servesc o porție scurtă de informații. Croque vine de la verbul „croquer” care înseamnă a ronțăi. Madame înseamnă doamnă în limba franceză. Sandwich-ul cald Croque Madame a apărut imediat după sandwich-ul (cald și el) Croque […] Citește mai mult…