De multă vreme îmi propun să încerc o terină de peşte. După terina cu pui şi legume, cea cu peşte îmi era pe lista cu reţete de încercat neapărat. Se poate servi rece sau reîncălzită, poate fi servită ca aperitiv ori la o masă principală. Noi am servit-o cu o garnitură de orez cu legume. […] Citește mai mult…
Aperitive
Tartine cu brânză şi cartof dulce
Le-am numit tartine, dar nu conţin pâine. Am înlocuit pâinea cu rondele de cartof dulce, pentru simplul fapt că aveam prea mulţi cartofi dulci şi trebuia să-i folosesc. Mai aveam şi o jumătate de cutie de ricotta care se cerea folosită. Aşa cum ştiţi, încerc să evit pe cât pot risipa alimentară şi încropesc […] Citește mai mult…
Aperitive sănătoase pentru mese festive
Cunoaştem cu toţii aperitivele clasice servite la mesele festive: salată de vinete cu maioneză, salată de ciuperci cu maioneză, salată de boeuf, salată de icre, etc. Majoritatea sunt cu maioneză. Dar dacă aţi încerca ceva nou, ceva mai sănătos, mai uşor de făcut? Găsiţi mai jos 20 care să vă inspire în pregătirea unui meniul […] Citește mai mult…
Chiftele cu pui şi curry
Am dat lovitura cu aceste chiftele cu pui şi curry. Când spun că am dat lovitura, mă refer că au fost apreciate atât de soţ, cât şi de fetiţa mea, dar, ce-i drept, ea nu-i mofturoasă de felul ei. 🙂 Vă recomand să le încercaţi. Îmi doresc ca rezultatul să vă fie pe plac. […] Citește mai mult…
Terină cu pui şi legume
Atunci când sunt în criză de timp rezolv uşor micul dejun şi cina, dar se complică lucrurile când vine vorba de masa de prânz. Aveam nevoie să am ceva pregătit pentru prânz şi să se poată servi şi rece. Aveam carne de pui la decongelat, pentru că vândusem congelatorul. Mi-am zis că e ocazia […] Citește mai mult…
5 salate gustoase pentru mese sănătoase
Am fost întrebată dacă nu mă plictisesc să mănânc salată la prânz şi uneori chiar şi la cină. Chiar deloc! Salatele sunt atât de versatile şi pot fi foarte gustoase. Să nu vă aşteptaţi să vă dau nişte idei nemaivăzute şi nemaiîntâlnite. Vă las mai jos 5 dintre salatele mele preferate. Să ştiţi că sunt […] Citește mai mult…
Chiftele cu cartof dulce
Când timpul ne permite, ne petrecem după-mesele în parc. Ar fi prea târziu să mâncăm cina la 20:30-21:00 când ajungem acasă aşa că sunt mereu în căutare de preparate pe care le putem lua cu noi şi servi în parc. Chiftelele acestea sunt o improvizaţie rapidă, dar reuşită. Ingrediente: 1 dovlecel mic 3 […] Citește mai mult…
Chiftele din carne de vită cu coriandru
Îmi place să încerc arome noi. Coriandrul nu îl folosesc foarte des în preparate, dar mi-am zis că merită o şansă în combinaţie cu carnea de vită. Am ales să fac chiftele mici, rotunde, mai degrabă bulete, care dintr-o îmbucătură să ne învăluie în aroma coriandrului proaspăt şi a chimenului. Înainte să pun […] Citește mai mult…
Pancakes cu broccoli şi ceapă verde
Ştiţi deja că îmi plac clătitele dulci sub toate formele. Mi-am lansat provocarea să încerc nişte clătite cu legume. Şi bine am făcut! Merg de minune servite la cină sau chiar şi la gustare (dacă aveţi copii mâncăcioşi). Ingrediente: 150g broccoli gătit (la abur l-am făcut eu) 50g ceapă verde 2 căţei usturoi 100g făină […] Citește mai mult…
Pastă tartinabilă de măsline verzi
Niciodată nu m-au atras reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient, dar această pastă de măsline verzi este delicioasă. Este o rețetă care are succes de fiecare dată când o pun pe masă. Am făcut această rețetă de foarte multe ori și, în timp, am găsit proporțiile cele mai potrivite pentru gusturile noastre, așa că […] Citește mai mult…