Meniu diversificare 20 luni

 

Luni, 16 ianuarie

 

Mic dejun: Budincă la borcan. Am numit-o micul dejun al mămicilor grăbite. O prietenă m-a corectat şi mi-a spus că „mămică grăbită” e pleonasm. Şi bine a zis :)!

Prânz: Nu a vrut.

Gustare: Banană.

Cină: Iaurt.

Am avut un weekend destul de dificil. Un roşu în gât, o otită incipientă şi toţi caninii inflamaţi i-au tăiat Antoniei orice poftă de mâncare.

 

Budinca la borcan

 

 

 

Marţi, 17 ianuarie

 

Mic dejun: O felie de pâine integrală cu ricotta şi busuioc.

Gustare: Un măr (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu dovlecel, conopidă, morcov şi oregano.

Gustare: Clementine.

Cină: Bastonaşe cu dovlecei.

 

Bastonase de dovlecei gustare

 

Miercuri, 18 ianuarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de capră cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de creson. Felul 2 nu l-a vrut (meniul de la creşă).

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin.

 

Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor

 

 

Joi, 19 ianuarie

 

Mic dejun: Frigănele cu banană (reţeta Danei).

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ştiucă cu conopidă, broccoli, dovlecel şi usturoi.

Gustare: Clementine. În ultima perioadă, preferinţa pentru banane a fost înlocuită cu cea pentru clementine, mandarine şi portocale :).

Cină: Budincă de mei cu mere.

 

Vineri, 20 ianuarie

 

Mic dejun: Budincă de mei cu mere.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de dovleac şi peşte cu sos de roşii, dovlecel şi bulgur (meniul de la creşă). A mâncat doar supa, deşi acasă nu este prea mare prietenă cu dovleacul.

Gustare: Clementine.

Cină: Budincă de bulgur cu legume.

Budinca de bulgur cu legume

 

 

Sâmbătă, 21 ianuarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez, cu nucă, banană, vanilie şi scorţişoară.

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Guacamole cu portocală pe crackerşi cu castane. Cine spune că guacamolele trebuie să fie neapărat „sărat”? Vă asigur că varianta dulce este minunată şi ea.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

 

Guacamole cu portocala

 

 

Duminică, 22  ianuarie

 

Mic dejun: Guacamole cu portocală pe crackerşi cu castane.

Gustare: 1/2 banană.

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc şi chifteluţe de pui cu legume (reţeta Cosminei). De obicei, acasă Antonia nu mănâncă două feluri de mâncare, însă se pare că i-a revenit apetitul :). Chifteluţele le-am făcut pentru prima oară şi îmi pare foarte rău că nu am făcut o porţie dublă. Sunt minunate!

GustareBiscuiţi fragezi cu griş. Am găsit o reţetă de biscuiţi cu griş şi am făcut o porţie, însă nu m-au dat pe spate. Am schimbat cam toată reţeta în funcţie de cum am crezut că voi putea obţine rezultatul dorit. Sunt foarte gustoşi! Antonia confirmă :).

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

Biscuiti fragezi cu gris

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *