Meniu diversificare 16 luni

 

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: ghimbirul şi arahidele.

 

Luni, 12 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Carne de curcan cu conopidă, dovlecel, ardei gras copt, oregano, rozmarin şi ulei de măsline.

Gustare: Tartină cu guacamole.

CinăFulgi de ovăz în lapte de capră cu vanilie, esenţă naturală de portocale (homemade) şi mesquite.

 

Marţi,  13 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Somon cu dovleac. O reţetă rapidă şi delicioasă!

Gustare: Iaurt cu seminţe de chia.

Cină: Supă cremă de legume cu ghimbir.

 

 

Miercuri, 14 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Pepene roşu.

Cină: Budincă de paste cu ricotta şi stafide (reţeta Danei).

 

 

Joi, 15 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Ficat cu legume în papiotă (pas cu pas). Este prima dată când fac ficatul în papiotă. Cel mai des aşa fac peştele. Iese mult mai gustos şi nu se usucă.

Gustare: Pepene roşu.

Cină: Budincă de paste cu ricotta şi stafide (reţeta Danei). Jumătatea rămasă de la cina precedentă.

 

Vineri, 16 septembrie

 

Mic dejun: Fructe.

Prânz: Peşte cu conopidă şi cartofi la cuptor (meniul de la creşă).

Gustare: Salam de biscuiţi. Îmi aduce aminte de copilărie. Bănuiesc că şi vouă. Să i-l pot oferi Antoniei aveam nevoie să-l fac într-o variantă mai sănătoasă decât cea clasică. Cel pe care l-am făcut nu conţine zahăr, lactate sau cacao. Aici am introdus arahidele.

Cină: Couscous cu legume. Încă o reţetă nouă făcută săptămâna acesta. Gustul a fost minunat!

 

Couscous cu legume

 

 

Sâmbătă, 17 septembrie

 

Mic dejun: Pâine integrală cu cottage cheese şi „urmă” de roşii. Spun „urmă” de roşii pentru că nu par a fi preferatele micuţei.

Prânz: Quinoa cu dovlecel, cartof dulce, oregano, chives şi ulei de măsline. Poate vă întrebaţi ce este chivesul (nu se numeşte „chivas” – aceasta este varianta românizată, deşi sub această denumire o găsiţi în magazine). O plantă aromată, nişte fire verzi care nu se cultivă în România, dar le găsiţi la noi sub denumirea de arpagică (nu este acelaşi lucru cu arpagicul), cepşoară sau ceapă pitică. La gust seamănă cu frunzele de ceapă verde.

Gustare: Salam de biscuiţi.

Cină: Fulgi de ovăz în lapte de capră cu banană, nucă de cocos şi mesquite. În meniu era couscous-ul din ziua precedentă, însă l-a refuzat după a doua linguriţă. Cred că data viitoare am să i-l prepar fără roşii.

 

Salam de biscuiti baby friendly

 

Duminică,  18 septembrie

 

Mic dejun: Ou fiert cu avocado, roşii, mărar şi chives. De fapt, am făcut un guacamole cu ou fiert şi i l-am servit pe felii de pâine integrală. V-am mai spus că de câteva săptămâni nu mai vrea omletă sau ou fiert servit ca atare. Am încercat să i-l dau sub altă formă şi a funcţionat.

Prânz: Peşte alb în papiotă cu fasole verde, dovlecel şi cartof dulce. Abia s-a atins de mâncare. Măselele o supără în continuare.

GustareDeliciu cu mere. Nu ştiu dacă această reţetă o fac de 2 ori consecutiv în acelaşi mod. De data aceasta am pus 2 mere mici, seminţe de floarea soarelui, seminţe de chia, mesquite, nucă de cocos şi scorţişoară.

Cină: Supă cremă de sfeclă.

 

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

 

 

Vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un gram de inspiraţie în plus mă găsiţi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *