Alimente introduse saptamana aceasta: murele.
Luni, 18 iulie
Mic dejun: Budinca de mei cu mere.
Gustare: Fursecuri cu cocos si smoothie de mango.
Pranz: Chiftelute cu pui si chimen (reteta Danei) si cartof dulce cu unt.
Gustare: 2 banane.
Cina: Prajitura norvegiana.
Marti, 19 iulie
Mic dejun: Fructe.
Gustare: Fursecuri cu cocos + o banana.
Pranz: Chiftelute cu pui si chimen (reteta Danei) cu morcov.
Cina: Prajitura norvegiana.
Miercuri, 20 iulie
Mic dejun: Fructe.
Gustare: Fursecuri cu cocos.
Pranz: Quinoa cu broccoli si sfecla rosie.
Cina: Budinca de banane.
Joi, 21 iulie
Mic dejun: Fructe.
Pranz: Somon cu cartofi si mazare (meniul de la cresa).
Gustare: Prajitura cu cirese. De fapt, e o combinatie intre clafoutis si o prajitura pufoasa. Trebuie sa o incercati!
Cina: Soufle de legume.
Vineri, 22 iulie
Mic dejun: Mar si para.
Gustare: Prajitura cu cirese.
Pranz: Dovlecei umpluti cu carne de vita si legume. Au fost un super succes!
Cina: Soufle de legume.
Sambata, 23 iulie
Mic dejun: Smoothie cu zmeura, mure, banana, seminte de chia, seminte de in si lapte de cocos. Cred ca va intrebati cum bea Antonia smoothie-urile. Cu paharul! Este tare incantata sa bea dintr-un pahar de oameni mari. Am incercat sa o invat sa bea cu paiul, dar deocamdata nu-i iese.
Pranz: Dovlecei umpluti cu carne de vita si legume.
Gustare: Mi-am incercat norocul cu iaurt cu fulgi de drojdie inactiva, dar fost un esec total asa ca am trecut pe banane. Alea nu le refuza niciodata :)!
Cina: Fulgi de ovaz fierti in lapte de capra cu merisoare, stafide si mesquite. E delicioasa combinatia!
Duminica, 24 iulie
Mic dejun: Smoothie cu zmeura, mure, afine, banana, seminte de canepa si lapte de cocos. Mai multe idei pentru smoothie-uri delicioase gasiti aici si aici.
Pranz: Supa crema de linte.
Cina: Mamaliga cu branza si iaurt.
Daca va intrebati unde sunt gustarile de astazi, sa stiti ca n-au fost. Nu a fost foarte mancacioasa!
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:
Meniu saptamanal la 1an si 1 saptamana
Meniu saptamanal la 1 an si 2 saptamani
Meniu saptamanal la 1 an si 3 saptamani
Meniu saptamanal la 13 luni si 1 saptamana
Sursa foto: Two Peas & Their Pod
Am inteles ca smoothi-urile nu sunt bune de nici-o culoare la copii ca se distruge pulpa de zeama si ca devine zahar tot si da in ficat , tare suparata am fost cand am auzit stii ceva de treaba asta tare fericita as fi sa mai aflu si alte pareri! Fetita mea nu accepta fructele sub nici-o forma, doar in smoothie astept raspuns te rog!
Salut, Roxana
Eu cred in echilibru. Smoothie-urile pastreaza o parte din pulpa spre deosebire de sucuri. In alimentatia noastra, de-a lungul timpului, smoothie-urile au fost consumate ocazional. Un fruct intreg pastreaza in totalitate fibrele pe care le contine, contribuie la masticatie, etc.