Alimente introduse saptamana aceasta: zaharul (nu ca ar fi alimentul indispensabil, care mi-as fi dorit neaparat sa il cunoasca) si zmeura. Saptamana aceasta, la 11 luni si cateva zile, fetita mea a mancat pentru prima data oul intreg (il mentionez aici ca aliment nou introdus).
Luni, 25 aprilie
Mic dejun: L-a mancat la cresa, tati a adus-o acasa si a uitat sa intrebe ce a mancat.
Pranz: Ficat cu dovleac, conopida, fulgi de drojdie inactiva si cimbru proaspat. Fulgii de drojdie combinati cu carne nu sunt cea mai buna combinatie (singura data cand am incercat-o) pentru ca sunt bogati in proteine. Am pus o jumatate de lingurita cat sa schimbe gustul mancarii. Nu e o combinatie pe care sa o aiba in meniu in mod obisnuit.
Cina: Iaurt cu seminte de chia.
Marti, 26 aprilie
Mic dejun: Mar cu para.
Pranz: Pui cu broccoli, fasole verde si usturoi.
Cina: Panna Cotta.
Miercuri, 27 aprilie
Mic dejun: Para cu prune.
Pranz: Pilaf de quinoa cu spanac, usturoi, ceapa si sos de rosii.
Cina: Deliciu cremos cu legume.
Joi, 28 aprilie
Mic dejun: Para cu banane.
Pranz: Carne de vita cu cartofi (meniu de cresa). Aici am introdus zaharul. Asa cum v-am povestit, fiecare copil isi sarbatoreste aniversarea la cresa (aici v-am povestit). Fiecare mama are posibilitatea sa-i faca un tort celui mic si prietenilor de la cresa. De aceasta data a fost un chec facut acasa, insa cu zahar. Antonia a mancat o bucata cam cat un deget de mare. Am facut un compromis.
Cina: Budinca de mei cu mere.
Vineri, 29 aprilie
Mic dejun: Prune cu banana.
Pranz: Chiftelute cu somon.
Cina: Terci de fulgi de ovaz cu banana, mesquite, vanilie si esenta naturala de portocale.
Sambata, 30 aprilie
Mic dejun: Zmeura cu banana.
Pranz: Supa crema de linte.
Cina: Iaurt cu ricotta si seminte de chia.
Duminica, 1 mai
Mic dejun: Nectarine cu banana.
Pranz: Dovlecel cu cartof dulce, ou si oregano. A fost prima dat cand a mancat oul intreg. Am procedat aproximativ la fel ca si cu galbenusul. Recunosc ca in perioada in care i-am introdus oul intreg am introdus si alte alimente noi. Albusul l-am introdus treptat in preparate si astazi l-a mancat ca atare.
Cina: Fulgi de ovaz cu caise uscate.
Pe pagina de facebook a blogului incerc sa vin cu informatii complementare legate de diversificare, pe care le veti gasi in albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: varsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrientii pe care ii contine fiecare aliment, etc. Mentionez, inca o data, ca schemele sunt facute in functie de informatiile acumulate. Gasiti mai multe retete pe blog, la sectiunea „Bebe creste” – „Diversificarea” – „Retete si meniuri pentru bebe”.
Imi propun sa va impartasesc in fiecare saptamana ce alimente am introdus si cum a reactionat fetita mea la fiecare dintre ele. Pentru a nu pierde calatoria noastra printre alimente, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului sau sa dati un like paginii de facebook.
Citeste si despre ultimele saptamani de diversificare:
Sursa foto: http://www.onelittleproject.com