Unii ţineţi postul, alţii sunteţi vegani, iar unii dintre voi aveţi zile în care excludeţi alimentele de origine animală din mâncarea voastră. Dacă este să ne referim strict la post și la restricțiile lui alimentare, acesta nu trebuie să fie doar despre cartofi, soia sau zacuscă. Există o mulțime de preparate, atât dulci, cât și sărate, hrănitoare și gustoase, care se pot consuma pe perioada postului. Pentru voi, am adunat ultimele rețete de pe blog care nu conțin ingrediente de origine animală, dar și ultimele „colecții” cu rețete de post. Le găsiți pe toate mai jos. Sper să vă fie de folos!
Supă cremă de dovleac copt cu lapte de cocos și ghimbir
Pentru această supă nu am avut nevoie de multe ingrediente. Sunt câteva condimente care, dacă mă întrebați pe mine, merg de minune cu aroma dovleacului: ghimbirul, scorțișoara, nucșoara și cuișoarele. Eu am ales să folosesc doar unul dintre ele, ghimbirul. Am adăugat și lapte de cocos pentru une touche d’exotisme. 🙂
Granola cu nuci şi scorţişoară
Ultima combinație încercată, de fulgi de ovăz cu nuci şi scorţişoară, este preferata mea. Am adăugat câteva seminţe şi am folosit şi puţină miere pentru un plus de dulceaţă. Ingredientele au făcut-o să fie aromată, fix pe gustul meu, şi timpul pe care l-a petrecut la cuptor i-a dat textura ideală, uşor crocantă. Pe blog, găsiți și granola cu fructe uscate. În această perioadă, dacă țineți postul, ori dacă sunteți vegani, pe ambele le puteți consuma cu lapte sau cu iaurt vegetal.
Supă cremă de linte cu roşii (la slow cooker)
Ştiu că unii nu văd rostul să faci o supă cremă la slow cooker, că trebuie să scoţi de acolo ingredientele şi să le mixezi, dar credeţi-mă că e mult mai uşor să le trânteşti pe toate în oala magică decât să le supraveghezi pe foc şi, mai mult decât atât, ele se fac cât tu îţi faci treaba sau pleci de acasă cu alte treburi de rezolvat. Când revii, mixezi conţinutul din oală et voilà. Te aşezi la masă. Supa mea a fost un deliciu şi v-o recomand cu drag, fie că alegeţi să o gătiţi în slow cooker sau în oală, pe foc.
Batoane cu măr și nuci (fără zahăr, fără lactate şi fără ouă)
Batoane cu măr şi nuci, fără zahăr, coapte, aromate, sunt numai bune de servit la gustare şi chiar şi la micul dejun.
Batoane raw vegane cu cireșe (fără zahăr)
Am încercat o variantă de batoane raw vegane, cu fructe de sezon, fără zahăr şi fără îndulcitori. Batoanele au doar 7 ingrediente pe care, probabil, le aveţi deja în casă. Modul de preparare e simplu, ca o joacă de copii. Bineînțeles, se pot prepara și cu alte fructe, nu neapărat doar cu cireșe.
Linte cu legume la slow cooker
Lintea este o leguminoasă considerată a fi o bună sursă de proteine vegetale. Este şi o sursă excelentă de fibre, minerale (fosfor, fier, zinc, magneziu) şi de vitamine din complexul B. Proprietăţile sale nutritive au numeroase beneficii asupra organismului nostru, deci să o introduceţi în alimentaţia voastră cu toată încrederea indiferent că țineți sau nu post, sunteți sau nu vegani.
Bomboane de ciocolată vegană
Dacă aveți poftă de ceva dulce, această rețetă s-ar putea să fie pe placul vostru. În lista de ingrediente, veți vedea doar 4 produse, dar vă ajung și 3. Asta pentru că eu am combinat pudra de cacao crudă cu pudra de roșcove, însă voi puteți alege să folosiți doar una dintre cele două. Spor la treabă!
Terci cu nuci, măr şi rodie (Bircher muesli)
Astăzi, cu toţii consumăm terciuri gătite sau preparate cunoscute sub numele de overnight oats, deşi poate nu le cunoaştem originea. Vreau să vă propun un Bircher muesli alcătuit după preferinţele mele, genul acela de terci pe care nu l-aş refuza niciodată, care îmi asigură un mic dejun sănătos, delicios, hrănitor, cu un timp de preparare minim, fix ceea ce avem nevoie în dimineţile încărcate din timpul săptămânii.
Salată cu năut şi sos de avocado
Această salată şi-a făcut loc pe masa noastră la cină alături de alte bunătăţi care se pot consuma rapid, direct din frigider, sau care necesită un minim de efort pentru a fi gătite.
Restul rețetelor de post le găsiți deja pe blog:
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Mi-a placut articolul, multumesc pentru retete 😀
Cu drag! Sa iti fie de folos. 🙂