Nu de multă vreme, am avut o escapadă în familie, la Băile Felix. Acolo, într-una dintre seri, soțul meu a gustat niște prăjiturele umplute cu vișine și a zis că sunt demențiale. Da, am confirmat. Îmi plăceau și mie. Gustul lor îmi aducea aminte de un desert cunoscut, dar nu reușeam să îl identific. Aici țin să fac o precizare. Soțul meu nu este un mare gurmand și nici vreun împătimit al dulciurilor. La noi în familie, eu dețin această titulatură. Așadar, atunci când spune că ceva este demențial (nu se întâmplă foarte des), înseamnă că-i place cu adevărat și este un preparat pe care îl pot repeta cu succes.

În acest caz, rețeta nu o cunoşteam, nici denumirea acestui dulce delicios, așa că m-am pus pe căutat. Am răscolit internetul în speranța că voi găsi ceva asemănător. Și am găsit. Se pare că este un desert care a fost foarte popular cândva. Vă spun sigur că nu face parte nici din copilăria mea și nici din cea a soțului. Este un fel de salam de biscuiți umplut cu vișine, sub formă de bomboane. Eu am schimbat forma, dar și compoziția, pentru că am ales să fie un dulce mai sănătos, cu mai puțin zahăr. Aveţi nevoie de ingrediente simple şi, fiind de o complexitate redusă, nu necesită nici mult timp şi nici prea multă ştiinţă în bucătărie.

Ingrediente: 

Pentru 11-12 bucăţi generoase

 

  • 150g biscuiți
  • 40g unt topit
  • 15g pudră de cacao
  • 10g pudră de roșcove
  • 50g curmale
  • 5lg lapte
  • 2lg silvoiță/magiun de prune
  • 1-2lg miere (opțional)
  • vișine din compot
  • fulgi din nucă de cocos (opțional)

 

Mod de preparare:

 

Pasul 1

Biscuiţii i-am mărunţit în blender până au căpătat textura făinii. Am folosit biscuiţi cu unt, cu conţinut redus de zahăr.

 

Pasul 2

Curmalele le-am ţinut la înmuiat, în apă călduţă, pentru apoximativ 30 de minute (am folosit curmale moi). În vasul blenderului, am mixat curmalele cu laptele, pudrele de cacao crudă şi de roşcove, silvoiţa şi 1 lingură de miere.

 

Pasul 3

Peste biscuiţii mărunţiţi am turnat compoziţia din blender şi untul topit. Am amestecat bine, până am obţinut o compoziţie omogenă şi modelabilă. În funcţie de biscuiţii pe care alegeţi să îi folosiţi este posibil să aveţi nevoie de mai mult lapte.

 

Pasul 4

Am luat câte o lingură de compoziţie, i-am pus o vişină (fără sâmbure) în mijloc şi am tasat prăjiturica în suportul unui storcător manual, mic, pentru fructe. Aşa au căpătat prăjiturelele mele forma pe care o vedeţi în poză. Dacă vă doriţi să economisiţi nişte timp, le puteţi face rotunde, puteţi omite vişinele sau le puteţi înlocui cu alte fructe, chiar şi cu nuci. Am presărat peste ele nişte fulgi din nucă de cocos şi prăjiturelele mele au fost gata de pus pe masă.

 

 

Soţul meu spune că mi-au ieşit mai bune decât cele mâncate la restaurantul cu pricina. Tind să îi dau dreptate. 🙂 Mă declar mulţumită de rezultat. Îmi propun ca aceasta să fie una dintre reţetele dulci care vor fi pe masa noastră de sărbători.

 

Alte reţete dulci, potrivite pentru mese festive: 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

2 Comments on Prăjiturele umplute cu vişine

  1. Flavia, iti multumesc din suflet pentru eforturile tale de a transforma preparatele tradiționale in mai minunate si foarte gustoase! Stiu despre ce „braduti” vorbesti si ma bucur mult ca am gasit varianta aceasta „prietenoasa”. Le-am făcut si ies minunat. Pentru adulți am folosit visine din visinata si pentru fata mea am folosit migdale. Excelente! Felicitări pentru munca ta!

    • Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Mă bucur tare mult cand va plac retetele propuse sau va regasiti in articolele pe care le scriu. <3

      Sa va fie de bine! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *