Ultima mea descoperire în materie de bunătăți fără gluten este această prăjitură cu mere, iaurt și migdale. Am făcut-o de 2 ori într-o săptămână, pentru că a fost un succes, votată în unanimitate de ai mei. Când am gătit-o a doua oară, am schimbat puțin proporțiile făinilor și mi-a plăcut și mai mult ce a ieșit. Ai mei spun că diferența nu este sesizabilă. Totuși, prefer să vă las a doua variantă a acestei prăjituri. Mai jos, găsiți ingredientele pe care le-am folosit și modul de preparare.

Ingrediente: 

Pentru 6 porții

Mod de preparare:

Pasul 1

Cu ajutorul unui tel, am bătut ouăle cu praful de sare, zahărul, esența de vanilie și uleiul.

Pasul 2

Am adăugat iaurtul și am amestecat până am obținut o compoziție omogenă.

Pasul 3

Am încorporat ingredientele uscate, amestecate în prealabil: făina de migdale, făina de orez, amidonul de tapioca, praful de copt și scorțișoara.

Pasul 4

Am lăsat deoparte aluatul și m-am ocupat de mere. Le-am spălat, le-am curățat de coajă și le-am tăiat în cubulețe mici. După curățare și tăiere, am avut aproximativ 500g de cuburi de mere.

Pasul 5

Merele le-am încorporat în aluat și am amestecat bine pentru ca acesta să acopere toate bucățile de fructe. Compoziția am transferat-o într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină de orez. Eu am folosit o tavă rotundă, cu diametrul de 25 cm și înaltă de aproximativ 5 cm. Am presărat deasupra prăjiturii puțin zahăr brun.

În cazul în care vreți ca după coacere să scoateți prăjitura întreaga din tavă și să o transferați pe un platou, de exemplu, atunci vă recomand să o coaceți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 6

Am încins cuptorul la 180° C, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație. Am lăsat prăjitura la copt timp de 45 de minute. În funcție de cuptor, vă sfătuiesc să o supravegheați în ultimele 5-10 minute pentru a evita să se „bronzeze” prea tare.

Este o prăjitură foarte ușor de făcut care merge de minune să fie servită cu un glob de înghețată de vanilie … Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți că eu sunt o iubitoare de prăjituri servite cu înghețată de vanilie. 🙂 Înainte de a o servi, vă sfătuiesc să o lăsați să se răcească.

Poftă bună!

Alte deserturi fără gluten: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.


Mențiune → O parte dintre link-urile incluse în acest articol sunt link-uri de afiliere. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *