Am văzut această rețetă pe internet, făcută în mai multe variante, lăudată în fel și chip. Nu-s cea mai mare iubitoare a conopidei, dar am zis că ar merita să îi dau o șansă și să o gătesc și în acest mod. În afară de pasta tartinabilă de conopidă, pentru mine, o condiție esențială pentru ca această legume să fie pe gustul meu este să rămână ușor crocantă. Nu-mi place atunci când este foarte gătită, moale.

M-am pus pe treabă și vă arăt ce a ieșit. 🙂

Ingrediente: 

  • o conopidă mică
  • 3 lg ulei de măsline
  • 50g pesmet
  • 20g parmezan
  • 1/2 lgță sare
  • piper
  • 1 lgță usturoi granulat
  • 1/2 lgță boia

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, m-am ocupat de conopidă. Am spălat-o, am desfăcut-o în buchețele mici (inegale) și am uscat-o bine cu un prosop.

Pasul 2

Într-un bol, buchetele de conopidă le-am amestecat bine cu uleiul de măsline.

Pasul 3

Separat, am amestecat parmezanul răzuit fin, pesmetul, sarea, piperul, usturoiul granulat și boiaua de ardei. Dacă vă place gustul parmezanului, puteți adăuga puțin mai mult decât cantitatea menționată de mine. Acest amestec l-am turnat peste conopidă și am amestecat bine pentru a-l repartiza pe toate buchetele.

Pasul 4

Am trecut la gătirea conopidei. Am uns grătarul airfryer-ului cu puțin ulei (am vrut să mă asigur că buchetele nu se vor lipi de el) și am așezat buchetele de conopidă într-un singur strat. Am setat airfryer-ul pe cea de-a 3-a funcție, pentru legume, la o temperatură de 200°C. Am lăsat buchetele de conopidă să se gătească timp de 11-12 minute, dar le-am verificat constant pentru a mă asigura că nu se ard.

Eu am airfryer-ul Halo Air de la Breville. Îl recomand cu căldură. Mi-a plăcut tot ce am gătit în el până acum și încă mai am multe rețete de testat. Pe lângă partea ce ține de gătit, îmi place că nu-mi ocupă mult loc în bucătărie și este ușor de transportat. De această dată l-am luat cu mine la cabană. 🙂

În această perioadă, cu codul AIR100, îl puteți cumpăra la un preț mai mic. Aici găsiți toate detaliile.

Cât airfryer-ul își făcea treaba, am pregătit un sos de smântână cu usturoi din doar 3 ingrediente, cu care am servit popcornul de conopidă: vreo 2-3 linguri de smântână, un cățel mare de usturoi dat pe răzătoarea mică și un praf de sare. Conopida am scos-o pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie (pentru a absorbi umezeala lăsată în procesul de răcire) și am lăsat-o să se răcorească. Mi-a plăcut mai mult conopida rece decât caldă. S-a păstrat crocantă și mi-a plăcut gustul crustei cu pesmet și parmezan.

Am integrat popcornul de conopidă într-o cină la care am servit preponderent preparate de origine vegetală, alături de o pastă tartinabilă de măsline verzi și porumb fiert la multicooker.

Vă invit să încercați rețeta și să-mi spuneți cum vi se pare.

Poftă bună!

Alte rețete delicioase la airfryer:


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *