Aceste plăcinte (nu am găsit o denumire mai potrivită) se fac foarte repede şi au la bază cartofii, piureul de cartofi mai exact. Fac foarte rar piureuri, dar atunci când le fac, nu nimeresc cantităţile. Ori fac prea mult ori prea puţin. De această dată, am făcut o cantitate prea mare şi, cum nu-mi place să arunc mâncarea, am căutat o soluţie prin care să îl reciclez. Au ieşit aceste plăcinte pe care le-am servit la cină. Prima fericire a copilului a fost cea vizuală, adică inimioarele, steluţele şi ursuleţii care se puteau mânca. 🙂
Ingrediente:
- 350g piure de cartofi
- 2 ouă
- 80-100g caşcaval
- busuioc uscat
- oregano uscat
- usturoi granulat
Mod de preparare:
- Am amestecat piureul de cartofi cu restul ingredientelor: 2 ouă, 80-100g de caşcaval ras fin şi cu condimentele. Adăugaţi condimente după gust.
- Am încins o tigaie antiaderentă (nu am folosit grăsime) şi am pus plăcintele cu lingura. Am adăugat câte o lingură din compoziţie pe care am întins-o cu grijă. Când s-au rumenit pe o parte, le-am întors pe cealaltă.
- Când s-au răcit, le-am tăiat cu ajutorul unor forme pentru biscuiţi.
Şi uite aşa, cina a fost gata şi piureul nu a ajuns la gunoi. 🙂
Alte reţete reciclate:
Bruschete cu mămăligă
Alte reţete pe bază de cartofi:
Budincă de cartofi cu broccoli
Salată de cartofi copţi
Cartofi dulci copţi cu sos de avocado şi ardei copt
Salată cu cartofi dulci
Chiftele cu cartof dulce
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Buna
Piureul de cartofi este facut cu lapte sau doar cartofii pisati?
Multumesc
Bună, Daniela
Da. Piureul are în compoziţie lapte şi puţin unt.