Peste alb cu piure de cartof dulce

 

*Reteta dupa 8 luni

A venit vremea sa introducem pestele. Stiam ca este recomandat sa incepem cu un peste alb, nu foarte gras (de exemplu, salaul), insa nu locuim in Romania si am inceput sa-mi prind urechile cand a trebuit sa caut denumirile pestilor. Pentru pestii de acasa nu cunosc termenul in limba franceza, iar pentru cei din limba franceza nu am gasit denumirea in limba romana. Simt nevoia sa precizez ca nu fac parte din categoria „Eu plecat de la Romania si nu mai stie vorbeste romaneste” :).

Am tras un ochi pe site-urile frantuzesti sa vad ei cam ce peste recomanda  pentru bebelusi si m-am hotarat sa introduc cabillaud-ul (asta l-am gasit bio).

 

Ingrediente: 

  • 70g cabillaud
  • 1 cartof dulce
  • 1/2 dovlecel mic
  • 1/2 ceapa esalota
  • 1 lingura de smantana
  • frunze de patrunjel

 

Mod de preparare: 

  1. Am gatit la abur pestele si legumele separat.
  2. Cand pestele a fost gata l-am pasat cu furculita si l-am verificat atenta daca nu cumva are vreun os. Daca luati peste file nu ar trebui sa aveti batai de cap cu oasele, dar, totusi, va recomand sa verificati inca o data.
  3. Cand legumele au fost gata le-am blenduit cu smantana si patrunjelul verde.
  4. Inainte de servire am amestecat piureul cu pestele.

V-am mai spus eu ca nu exista reteta cu cartof dulce care sa nu fie un succes :)!

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

2 Comments on Peste alb cu piure de cartof dulce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *