Urma să ne vindem congelatorul şi ardeii copţi se cereau a fi folosiţi. Ne-am fi putut mulţumi cu o salată de ardei copţi, dar salata cerea şi un fel principal. În acelaşi timp, mă bătea gândul de ceva vreme să fac nişte paste cu ardei copt. Ne-am oprit asupra pastelor şi bine am făcut. 🙂
Ingrediente:
- 400-500g paste integrale (eu am folosit spaghete)
- 5 ardei kapia copţi
- 2-3 căţei de usturoi
- 400g suc de roşii cu pulpă
- 2 linguri de smântână
- sare
- piper
- busuioc proaspăt şi parmezan pentru servit
Mod de preparare:
- Am fiert pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Eu adaug în apa în care fierb puţină sare şi puţin ulei.
- Cât timp apa a avut nevoie să atingă punctul de fierbere, m-am ocupat de sos, care este tare „complicat” de făcut. 🙂 Toate ingredientele le-am pus în blender, le-am mixat şi gata sosul.
- Când pastele au fost fierte le-am amestecat cu sosul. Am adăugat busuioc şi parmezan în momentul servirii.
Poftă bună! 🙂
Alte reţete de paste:
Paste cu dovlecei şi smântână dulce
Paste cu spanac şi ierburi aromatice
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram
Bună .Sosul cu smantana si rosii nu l ai mai fiert?
Nu, nu l-am mai fiert.