Rețeta de astăzi este una rapidă, plină de proteine, de fibre și de gust – paste cu legume coapte și halloumi, gata în cel mult 20 de minute.

Pentru această rețetă eu am ales să folosesc paste cu linte roșie și mazăre galbenă, pentru că sunt fără gluten, adaptate celor care au intoleranță la gluten sau boală celiacă ori, pur și simplu, vor să reducă consumul de gluten și, în plus, au un conținut mare de proteine (mai exact, 40g proteine/100g de paste).

Haideți să vă povestesc cum le-am pregătit!

Ingrediente: 

Pentru o porție generoasă

  • 70g paste (nefierte) – eu le-am folosit pe acestea
  • 100g halloumi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 zucchini mic
  • 7 roșii cherry
  • 1 cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pudră de usturoi (opțional)
  • semințe de susan (opțional – pentru servire)

Mod de preparare: 

Pasul 1

Întâi, am spălat bine legumele și le-am tăiat în bucăți potrivite (le tăiați în funcție de preferințele voastre). Roșiile le-am lăsat întregi, iar cățelul de usturoi l-am feliat și l-am „ascuns” printre legume (să nu se ardă).

Pasul 2

Am așezat legumele pe grătarul airfryer-ului (l-am uns cu puțin ulei de măsline). Peste legume am adăugat sare, piper, puțină pudră de usturoi și le-am pulverizat cu ulei de măsline.

Am setat airfryer-ul pe funcția Vegetables (cea de-a 3-a funcție), la 180° C, timp de 10 minute (funcție presetată). În acest timp, am verificat legumele pentru a mă asigura că nu se ard. Vă reamintesc că eu am airfryer-ul de la Breville, Halo Air XL și nu pot să garantez că timpul de gătire este fix același la un alt airfryer.

Pasul 3

Între timp, am pus la fiert apa pentru paste, cu puțină sare și ulei de măsline.

Pasul 4

Când s-au scurs cele 10 minute la airfryer, am adăugat halloumi-ul tăiat în cubulețe. Am setat airfryer-ul pe aceeași funcție, dar timp de 5 minute de această dată, la aceeași temperatură. Din nou, am verificat legumele în acest interval de timp pentru a mă asigura că nu se ard. Acesta este un alt avantaj al airfryer-ului pe care eu îl am, Halo Air XL de la Breville, că pot verifica mâncarea în timpul programului de gătire.

Pasul 5

După 4 minute, am considerat că legumele și halloumi-ul sunt gătite suficient. Am turnat amestecul din airfryer peste pastele calde și am amestecat.

Am presărat câteva semințe de susan și prânzul a fost gata! 🙂

Primul meu gând a fost … „Miros demențial pastele astea!”

Al doilea gând … „Oare n-or fi prea seci?”. Ei bine, nu. Pastele nu sunt deloc seci. Dacă turnați amestecul peste paste, recuperați și sucul pe care legumele îl lasă în cuvă. Mai mult, când amestecați, roșiile coapte se zdrobesc și sucul lor este fix atât cât trebuie pentru aceste paste (din punctul meu de vedere).

Să le dați o șansă acestor paste, că sunt geniale! Să mă repet și să mai zic și că sunt gata repede? Și că aveți în farfurie o masă sănătoasă? 🙂

Vă mai zic doar că dacă nu aveți airfryer acasă, dar plănuiți să vă achiziționați unul, vi-l recomand cu toată căldura pe cel pe care îl am eu. Este suficient de încăpător pentru întreaga familie.

Poftă bună!

Alte rețete la airfryer: 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *