Paste cu ciuperci si dovlecei

 

 

*Reteta dupa 1 an

Ingrediente (pentru 2-3 portii mari):

  • aproximativ 200-250g de dovlecei
  • aproximativ 300g de paste
  • 300-350g de ciuperci (am folosit champignons de Paris si galbiori)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 100ml de smantana dulce
  • un cub de unt
  • 1/2 lingurita rasa de turmeric
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • parmezan pentru servit

+sare si piper pentru cei mari

 

Mod de preparare: 

  1. Am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit penne bio. Pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele, adaugati in apa in care fierb doi stropi de ulei pentru gatit.
  2. Intr-o tigaie antiaderenta am pus untul si putina apa. Am adaugat ceapa taiata in rondele fine si usturoiul zdrobit. Le-am lasat cam 2 minute si am adaugat ciupercile taiate in felii subtiri si dovleceii taiati cubulete. Adaugati dovleceii la 8-10 minute dupa ce ati pus ciupercile daca ii preferati crocanti in interior. Le-am tinut pana s-au inmuiat si a scazut apa complet.
  3. La final am adaugat smantana, turmericul si coaja de lamaie. Cum am mai mentionat deja, atunci cand folositi coaja de lamaie pentru a aroma preparatele, optati pentru lamai bio.
  4. Cand pastele au fost fierte, le-am dat printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire, iar apoi le-am adaugat in tigaie.
  5. Am adaugat parmezan ras in momentul servirii.

 

Alte retete cu paste:

Paste cu legume la cuptor

Paste cu spanac si ierburi aromatice

Paste cu dovlecei si smantana dulce

 

Alte retete cu dovlecei:

Soufle de dovlecei

Dovlecei umpluti

 

Alte retete cu ciuperci:

Supa crema de ciuperci

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

 

Sursa de inspiratie: Savori Urbane

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *