*Reteta dupa 1 an
Ingrediente (pentru 2-3 portii mari):
- aproximativ 200-250g de dovlecei
- aproximativ 300g de paste
- 300-350g de ciuperci (am folosit champignons de Paris si galbiori)
- 2 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 100ml de smantana dulce
- un cub de unt
- 1/2 lingurita rasa de turmeric
- 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
- parmezan pentru servit
+sare si piper pentru cei mari
Mod de preparare:
- Am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit penne bio. Pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele, adaugati in apa in care fierb doi stropi de ulei pentru gatit.
- Intr-o tigaie antiaderenta am pus untul si putina apa. Am adaugat ceapa taiata in rondele fine si usturoiul zdrobit. Le-am lasat cam 2 minute si am adaugat ciupercile taiate in felii subtiri si dovleceii taiati cubulete. Adaugati dovleceii la 8-10 minute dupa ce ati pus ciupercile daca ii preferati crocanti in interior. Le-am tinut pana s-au inmuiat si a scazut apa complet.
- La final am adaugat smantana, turmericul si coaja de lamaie. Cum am mai mentionat deja, atunci cand folositi coaja de lamaie pentru a aroma preparatele, optati pentru lamai bio.
- Cand pastele au fost fierte, le-am dat printr-un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire, iar apoi le-am adaugat in tigaie.
- Am adaugat parmezan ras in momentul servirii.
Alte retete cu paste:
Paste cu spanac si ierburi aromatice
Paste cu dovlecei si smantana dulce
Alte retete cu dovlecei:
Alte retete cu ciuperci:
Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.
Sursa de inspiratie: Savori Urbane