Niciodată nu m-au atras reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient, dar această pastă de măsline verzi este delicioasă. Este o rețetă care are succes de fiecare dată când o pun pe masă.

Am făcut această rețetă de foarte multe ori și, în timp, am găsit proporțiile cele mai potrivite pentru gusturile noastre, așa că am reeditat-o. Mai jos, găsiți ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente: 

  • 150g măsline verzi (fără sâmburi)
  • 50g seminţe de pin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • un căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 tije mari de busuioc proaspăt
  • cimbru (opțional)

Mod de preparare: 

Am pus toate ingredientele într-un blender şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină. Mai simplu de atât nu cred că se poate :)! Pentru mine, cel mai simplu este să folosesc un blender vertical.

Succesul acestei rețete depinde de calitatea măslinelor, așa că alegeți măsline care sunt pe gustul vostru. Eu nu adaug sare, pentru că măslinele pe care eu le folosesc sunt suficient de sărate.

Această pastă de măsline îmi place să fie cu busuioc cât de mult, pentru că îi dă o aromă fresh.

Alte reţete tartinabile:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

8 Comments on Pastă tartinabilă de măsline verzi

  1. Salut Flavia.
    Ma tot pregatesc pentru a face o pasta de masline. Te rog sa imi spui ce fel de masline verzi ai avut? Am gasit doar masline negre dietetice, fara sare. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *