Ingrediente:
- 50g sfeclă coaptă
- 70g brânză de capră
- o ceapă eşalotă mică (aprox. 8-10g). O puteţi înlocui cu ceapă roşie
- o linguriţă smântână
Mod de preparare:
- Sfecla am pus-o la copt în cuptor. De fapt, fac o cantitate mai mare, o porţionez şi o pun în congelator. Aşa ştiu sigur că am mereu sfeclă la îndemână. Pentru această reţetă am folosi o jumătate dintr-o sfeclă mică.
- Sfecla, brânza şi ceapa le-am pus în blender şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină.
O servesc cu pâine integrală (prăjită sau nu) ori pe crackerşi. Cel mai des cumpăr crackerşi cu castane, felii de orez sau porumb expandat.
Alte reţete tartinabile:
Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să le distribuiţi la prieteni şi să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Pentru un plus de inspiraţie, încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Hey 🙂 Nu mai facusem demult reteta asta si am intrat sa verific pasii, dar acum ma framanta altceva. Imi spui, te rog, de care crackers sau rondele cumperi? Mersi!
Pain de fleurs iau. Se găsesc atât online, cât şi în magazine bio sau la raionul bio la hipermarketului Carrefour. Au mai multe sortimente.
Cam cat timp trebue coapta sfecla la cuptor? Multumesc frumos!
Depinde de cat este de mare. Este usor sa iti dai seama cand este coapta, pentru ca intra furculita cu usurinta in ea.