Îmi doresc de multă vreme să fac nişte clătite cu sfeclă, dar, în ultimul timp, nu mi s-a ivit nicicum ocazia. Asta până când am copt o cantitate mai mare de sfeclă (o porţionez şi o congelez) şi o bucată am păstrat-o în frigider cu gândul să fac o porţie de paste cu sos de sfeclă coaptă. În seara următoare, m-am răzgândit. Şi ce-ar fi dacă aş pregăti nişte pancakes roşii pentru micul dejun? M-am pus pe treabă, dar nu oricum. A fost prima reţetă la care au contribuit şi mâinile mici ale Antoniei. Acesta este ingredientul secret al reţetei: o pereche de mâini mici, curioase şi pufoase. Nu bag mâna-n foc că reţeta că iese fără ele. Vă las pe voi să încercaţi. 🙂
Ingrediente:
Pentru pancakes
- 180g făină integrală
- 2 ouă
- 2 banane mici (170-180g piure)
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 100ml lapte vegetal
- 90-100g piure de sfeclă coaptă
- 50ml suc de rodie
Pentru cremă
- 50g nuci caju
- 1 lingură mascarpone
- 1 banană
- 50ml lapte vegetal
Mod de preparare:
- În bolul mixerului am bătut ouăle până şi-au dublat volumul.
- Peste ouăle bătute spumă, am adăugat treptat uleiul, piureul de banane, piureul de sfeclă, sucul de rodie şi laptele vegetal. Eu am folosit lapte de cocos cu orez. Pentru sucul de rodie, am stors o rodie medie.
- În compoziţia lichidă, cu multă atenţie şi migală, Antonia a încorporat treptat făina amestecată cu praful de copt. Clătitele le-am copt într-o tigaie antiaderentă, fără să adaug grăsime. Am obţinut 10 clătite.
- Clătitele le-am servit dimineaţa cu o cremă proaspăt pregătită. Am hidratat nucile caju peste noapte şi le-am mixat în blender cu restul ingredientelor. Combinaţia a fost delicioasă!
Alte reţete de pancakes:
Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos
Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.