„Mami, ce mâncăm mâine dimineaţă?” Asta este întrebarea cu care mă confrunt în fiecare seară. Trebuie să am răspunsul pregătit, bineînţeles. Ştiu că nu dau greş cu câteva preparate: budinci, pancakes şi cu ceva pe care fetiţa mea o numeşte „combinaţie”, iaurt cu afine, banană şi fulgi de ovăz. De această dată, am încercat o nouă reţetă de pancakes, cu măr şi cu o aromă subtilă de cocos. Sunt uşor umede, consistente şi merg de minune cu o cană de lapte cald. Le puteţi pregăti cu o seară înainte şi, timp de două zile, le puteţi păstra la frigider. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu zic că sunt mai bune reci decât calde. Pentru ca dimineaţa să înceapă cu zâmbete, le puteţi decupa cu forme pentru biscuiţi. Cei mici sigur vor fi încântaţi. 🙂
Ingrediente:
- 170g făină integrală
- 50g făină de migdale
- 30g făină de cocos
- 1/2 linguriţă praf de copt
- scorţişoară
- 40g unt (topit)
- 190-200g măr (cubuleţe, fără coajă)
- 300 ml lapte
- 1 lingură miere (30-35g)
- 2 ouă
Mod de preparare:
- Într-un bol, am amestecat ingredientele uscate: făinile, praful de copt şi scorţişoara.
- În bolul blenderul am pus restul ingredientelor, cu excepţia untului: mărul, laptele, mierea şi ouăle. Le-am mixat până am obţinut o compoziţie omogenă. Apoi, cu ajutorul unei palete pentru patiserie, am încorporat untul. Această compoziţie am turnat-o peste amestecul de ingrediente uscate.
- Am amestecat bine, până am obţinut un aluat numai bun de pus în tigaie.
- Am încins o tigaie antiaderentă, din ceramică, la foc mediu. Am pus câte o lingură de aluat şi am lăsat clătitele până s-au rumenit, pe ambele părţi.
Simplu, nu? Le puteţi servi simple, cu dulceaţă ori cu miere, cum vă plac vouă cel mai mult.
Poftă bună! 🙂
Alte reţete de pancakes:
Pancakes cu cartof dulce
Pancakes cu sfeclă coaptă şi rodie (fără zahăr)
Pancakes cu banane (fără făină)
Pancakes cu broccoli şi ceapă verde
Pancakes cu ricotta
Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate)
Pancakes cu pudră de roşcove şi nucă de cocos
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Sunt minunate si usor de facut, mai ales ca am pus toate ingredientele direct in blender. Eu am folosit fulgi fini de cocos in locul fainii de cocos. Cand sunt inca calde par nefacute, dar dupa ce se racesc consistenta si gustul sunt nemaipomenite. Multumim, Flavia!
Mă bucur că v-au plăcut. Să vă fie de bine. 🙂
Ne-au placut foarte mult.reci sunt si mai aromate..eu am ras pe razatoarea mare merele si am pus cu 50-70 ml lapte mai mult, mi s-a aprut ca era cam groasa compozitia..multumim de reteta.foarte bune!
Super! Mă bucur că vă plac. 🙂
Ce marca de tigaie folosesti daca se poate sa imi spui? Am incercat reteta dar s au ars rau fara ulei la foc foarte mic.
Pentru clătite folosesc o tigaie de la Delimano. Este minunată! Orice tip de clătite am făcut în ea nu mi s-au ars şi nici nu mi s-au lipit.
Intr-adevar, aceste clatite sunt minunate! Consistente, hranitoare si potrivite, as zice eu, chiar si pentru o cina din cand in cand.
Multumesc pentru reteta si pentru inspiratie, in general!
Mă bucur că v-au plăcut! Da, uneori merge şi câte o cină dulce.
Eu îţi mulţumesc că eşti aici! 🙂
Buna Flavia, merg facute si de seara pentru dimineata? Se pastreaza ok? Multumesc
Acum am citit si intro-ul si m am lamurit singura, multumesc
Super! 😉