Uneori, micul dejun poate reprezenta o provocare … Bine, cam orice masă poate deveni o provocare. De multe ori, am senzația că rulez aceleași preparate și am nevoie să aduc pe masă elemente de noutate. Asta s-a întâmplat cu aceste pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta. Le-am introdus cu succes în meniul nostru … în zilele în care timpul îmi permite să aloc ceva mai mult timp pregătirii micului dejun.

Ingrediente: 

Pentru 18 mini pancakes

  • 1 ou
  • 1 banană bine coaptă
  • 100 ml lapte
  • 120g ricotta
  • 180-200g fulgi de ovăz
  • 1 lgță scorțișoară
  • 20g miere (opțional)
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • 1 lgță praf de copt

Mod de preparare: 

Pasul 1

Pentru a-mi simplifica cât mai mult munca la prima oră a dimineții, am pus toate ingredientele în bolul blenderului și le-am mixat până am obținut o compoziție omogenă. Eu am folosit fulgi de ovăz mici. Ajustați cantitatea de fulgi de ovăz în funcție de tipul de fulgi pe care îi folosiți. În caz de intoleranță la gluten, puteți folosi fulgi de ovăz fără gluten.

Compoziția trebuie să fie vâscoasă, nu lichidă. Dacă o lăsați vreo 5-10 minute să se odihnească, fulgii de ovăz vor mai absorbi din lichid.

Opțional, puteți adăuga în compoziție nucă măcinată, făină de migdale ori semințe de cânepă.

Pasul 2

Am încins o tigaie antiaderentă și am stropit-o cu (foarte) puțin ulei. Am pus câte o lingură generoasă de compoziție (1 lingură de compoziție/pancake) și am gătit pancakes-urile până s-au rumenit pe ambele părți (fără să le aplatizez).

Din ingredientele menționate mi-au ieșit 18 mini pancakes. Noi le-am servit cu miere de cimbru și nucă mărunțită. Eu mi-am adăugat și câteva felii de smochine … o bunătate.

Dacă le încercați, vă aștept să reveniți cu un feedback. 🙂

Alte idei de rețete cu fulgi de ovăz:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *