Titlu: „Acasă” Autori: Ioana Chicet-Macoveiciuc Editura: Univers An apariție: 2023 Nr. de pagini: 270 Cartea o puteți cumpăra de aici → link carte Ioana Chicet-Macoveiciuc nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sigur o știți deja, pentru că este cunoscută în online sub numele de Prințesa Urbană, a scris multe cărți minunate pentru copii, dar și […] Citește mai mult…
Gofre Pădurea Neagră
Bănuiesc că știți celebrul tort Pădurea Neagră, cu blat de cacao, frișcă și rachiu de cireșe. Rețeta originală a acestui tort nu este recomandată copiilor din cauza alcoolului pe care îl conține. Îmi place combinația de cacao, frișcă, ciocolată și cireșe, așa că am decis să adaptez rețeta de tort Pădurea Neagră sub forma unor […] Citește mai mult…
Dutch baby cu afine
Antonia este în vacanță, așa că îmi cere mai des câte ceva dulce. Am norocul să muncesc de acasă și să pot face câte un dulce rapid. Dacă mă urmăriți de ceva vreme, știți că prefer dulciurile făcute în casă în detrimentul celor din comerț. Ce este Dutch baby? Este un soi de clătită care […] Citește mai mult…
Cărțile pe care Antonia le-a citit în clasa a 2-a
De-a lungul timpului, v-am recomandat cărți pentru copii, cărți pe care i le-am citit Antoniei, dar și cărți pe care le-a citit singură. Mă bucur că am o micuță cititoare care citește cu plăcere. De asemenea, am primit mai multe întrebări legate de cărțile pe care Antonia le citește și chiar mi s-a cerut să […] Citește mai mult…
Biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide (la aifryer)
Sunt atât de multe rețete pe care vreau să le fac la airfryer! Am avut în cap de listă aceste biluțe coapte cu brânză de vaci și stafide, un fel de două feluri. :)) Sunt o combinație între Quarkbällchen ale nemților și papanașii noștri. Ambele rețete sunt prăjite în ulei și exact asta am vrut să […] Citește mai mult…
5 avantaje pe care copiii le au atunci când învață o limbă străină
Dacă mă urmăriți de pe la începuturile blogului, atunci știți că, în primii 2 ani, Antonia a crescut expusă la 2 limbi, româna și franceza. După întoarcerea noastră în România, a refuzat să mai răspundă sau să mai reacționeze la limba franceză și, negăsind o grădiniță cu predare în această limbă, aliniată cu valorile noastre, […] Citește mai mult…
Pilaf de bulgur (la multicooker)
Pilaful de bulgur este un preparat turcesc pe care eu am decis să-l adaptez în funcție de gusturile mele. Merge perfect sevit ca garnitură, dar poate constitui și singur o masă, în special în zilele de post dacă omiteți 2 ingrediente, untul și parmezanul. Ce este bulgurul și în ce preparate îl putem folosi? Bulgurul […] Citește mai mult…
Gofre Croque Madame
Astăzi am pentru voi o variantă reinterpretată a clasicului sandwich franțuzesc Croque Madame. Înainte să vă spun cum l-am făcut, vă servesc o porție scurtă de informații. Croque vine de la verbul „croquer” care înseamnă a ronțăi. Madame înseamnă doamnă în limba franceză. Sandwich-ul cald Croque Madame a apărut imediat după sandwich-ul (cald și el) Croque […] Citește mai mult…
O altfel de plimbare … pe Aleea Cununilor
De 1 iunie ne-am programat să avem un weekend prelungit la Amazonia, în Timișoara. Ne-am zis că ar fi interesant, dacă tot suntem acolo, să vedem ce opțiuni am avea de cealaltă parte a graniței, în Ungaria. Așa am ajuns în Mako, un orășel situat cam la o oră bună distanță, cu mașina, de Timișoara. […] Citește mai mult…
Frigărui dulci cu gofre, brânză dulce și căpșuni
Antoniei îi plac surprizele dulci și îmi place să o surprind de câte ori am ocazia. Uneori, timpul nu-mi este cel mai bun prieten, așa că încerc să fiu cât pot de creativă în timpul limitat pe care îl am, cu ustensilele pe care le am la îndemână și cu ingredientele pe care le am […] Citește mai mult…