Multă lume m-a întrebat cum am descoperit boala celiacă a Antoniei. N-am să fac o introducere lungă, ci prefer să trec direct la subiect. Ce este boala celiacă? Întâi, să ne lămurim ce este boala celiacă. Pe scurt, boala celiacă este o boală autoimună care afectează în principal intestinul prin ingerarea glutenului prezent în grâu, […] Citește mai mult…
Omletă în aparatul de gofre
În mod obișnuit, sunt convinsă că nu facem omletele în aparatele de gofre, dar am vrut să-i dau o nouă provocare aparatului meu … Sinceră să fiu, sunt contexte în care prefer să gătesc omleta în aparatul de gofre, când mergem la cabană, de exemplu, ori altundeva unde nu am la îndemână tigăi ori alte […] Citește mai mult…
Aventura în lumea fără gluten
N-am știut ce titlu să-i dau acestui articol … Cert este că, de curând, am dat startul unei aventuri pe care nu ne-am dorit-o. Pe 17 octombrie (2024) am descoperit că Antonia are boala celiacă. În acest articol nu-mi prea vine să detaliez simptomele sau modul în care am descoperit boala, ci mă voi concentra […] Citește mai mult…
Pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta
Uneori, micul dejun poate reprezenta o provocare … Bine, cam orice masă poate deveni o provocare. De multe ori, am senzația că rulez aceleași preparate și am nevoie să aduc pe masă elemente de noutate. Asta s-a întâmplat cu aceste pancakes cu fulgi de ovăz și ricotta. Le-am introdus cu succes în meniul nostru … […] Citește mai mult…
Cum ne putem îmbunătăți comunicarea cu copiii noștri (pre)adolescenți?
Uneori, nu e tocmai ușor să comunicăm cu copiii, nu-i așa? Ei nu vin pe lume cu instrucțiuni, pe grupe de vârstă, la niciun capitol. Practic, noi, părinții, bâjbâim prin întuneric, având ca lumină călăuzitoare instinctul și informațiile legate de dezvoltarea copiilor (alt „întuneric” și aici, pentru că devine, uneori, complicat să le triezi). Preadolescența […] Citește mai mult…
Toast cu creveți (2 variante)
Când gătiți prea mulți creveți și nu-i cosumați pe toți la aceeași masă, ce faceți cu ei? Vă dau 2 idei de rețete, cu creveți de pus pe pâine, una mai delicioasă decât cealaltă … Sinceră să fiu, nu mă pot hotărî care dintre aceste variante îmi place mai mult. Vă invit să le încercați […] Citește mai mult…
Înghețată cremoasă cu lapte condensat și bucăți de ciocolată
În bucătăria mea și-a găsit locul un nou aparat, foarte dorit, un aparat care preparară deserturi congelate: înghețată, sorbet, gelato, iaurt înghețat, slushi, etc. Astăzi vi-l prezint pe noul meu „prieten”, Ninja Creami Deluxe. 🙂 Încă sunt în faza de testare, încerc să-l descopăr, să văd ce are de oferit. Până acum, am încercat o […] Citește mai mult…
Pâine cu făină de grâu spelta și semințe fără frământare (în oala de fontă)
Este atât de simplu să facem pâine în casă! Nu știu de ce nu fac pâine mai des, sincer. Mi-am propus să încerc să fac mai des diferite rețete de pâine, să vedem care sunt variantele câștigătoare. Prima rețetă de pâine am făcut-o în timpul pandemiei, în mașina de pâine, mai mult de nevoie decât […] Citește mai mult…
„Chiftele” cu mere la airfryer (apple fritters)
Antonia le-a „botezat” chiftele cu mere. Nu sunt nici chiftele, nici plăcinte, nici gogoși … Sunt o combinație între toate acestea, însă trebuiau să aibă o denumire, așa că „chiftele” au rămas. Aceste „chiftele” cu mere la airfryer se fac foarte repede, sunt delicioase și nu implică prea multe vase de spălat. Mai jos, găsiți […] Citește mai mult…
Croazierele pentru care am optat în Lefkada
Așa cum am promis, acest articol îl dedic croazierelor pentru care am optat în Lefkada. Una dintre ele a fost căutată și plătită de acasă, iar cealaltă am luat-o după ce am ajuns pe insulă. Croazieră Egremni și Porto Katsiki În acest articol, v-am povestit despre plajele pe care le-am văzut în Lefkada. Ne-am dorit […] Citește mai mult…