Acest desert dulce-acrișor este perfect pentru zilele calde de vară. Și să știți că nu este deloc complicat de realizat. Cea mai grea parte este așteptarea, pentru că mousse-ul trebuie să stea în jur de 12 ore la frigider. La noi în casă a avut succes de la mic la mare.
Ingrediente:
Pentru 5-6 porții
- 500g zmeură
- 2 albușuri
- 50g îndulcitor pe bază de ștevia (Green Sugar am folosit)
- 3-4 foi de gelatină
- 150g mascarpone
- 30g miere
- câteva bucăți de ciocolată neagră (pentru servit – opțional)
Mod de preparare:
Pasul 1
Întâi, am pus foile de gelatină să se înmoaie într-un bol cu apă rece. Eu am avut niște foi de gelatină bio pe care le-am cumpărat, în urmă cu multă vreme, din Luxembourg. Gelatină găsiți în hipermarket-uri sau o puteți înlocui cu agar-agar (se găsește, în general, în magazinele bio sau la raioanele de profil ale hipermarket-urilor). Aproximativ 5g de pudră de agar-agar ar trebui să fie suficiente pentru această rețetă.
Pasul 2
Apoi, m-am ocupat de zmeură. Am spălat-o bine, am uscat-o în hârtie de bucătărie și am dat-o prin blender. Apoi, am dat-o printr-o sită pentru a elimina sâmburii. Sucul obținut l-am pus într-o oală, la foc mic.
Am încălzit sucul de zmeură fără să îl aduc la punctul de fierbere. Am luat oala de pe foc, am adăugat gelatina scursă de apă și îndulcitorul. Am amestecat până când gelatina și îndulcitorul s-au dizolvat. Am lăsat amestecul să se răcească complet.
Pasul 3
Albușurile le-am bătut spumă (trebuie să obțineți o spumă fermă).
Pasul 4
Separat, într-un bol încăpător, cu ajutorul mixerului, am amestecat mascarponele cu mierea și am adăugat, treptat, la viteză mică, sucul de zmeură (rece). Apoi, am încorporat, cu mișcări lente și circulare, de sus în jos, spuma de albușuri. Compoziția obținută este destul de lichidă, dar ea se va întări la frigider.
Pasul 5
Mousse-ul îl puteți servi în pahare, în borcănașe mici sau pe o farfurie dacă aveți forme potrivite în care să puneți compoziția. Eu am distribuit-o atât în borcănașe care se închid ermetic, cât și în inele de bucătărie (de obicei, se folosesc la decorarea farfuriilor). Dacă aveți inele de bucătărie, una dintre părți trebuie să o acoperiți cu folie alimentară. Altfel, riscați să curgă compoziția și să rămâneți fără mousse.
Dacă folosiți inele de bucătărie, înainte de a servi mousse-ul, trebuie să îl dezlipiți de pe pereții inelelor, ușor, cu ajutorul unui cuțit. Dacă intenționați să distribuiți compoziția în forme de silicon, nu vă garantez că o veți putea scoate sub forma dorită, tocmai pentru că textura mousse-ului este foarte fină și aerată.
Mousse-ul trebuie să îl lăsați la frigider peste noapte sau timp de 12 ore. Textura lui va fi fină și aerată, iar gustul dulce-acrișor. Când l-am servit, noi am adăugat și câteva bucățele de ciocolată neagră.
Poftă bună! 🙂
Alte deserturi cu fructe:
- Brioșe cu banane și cireșe (fără zahăr)
- Panna cotta cu agar-agar, vanilie și căpșuni (fără zahăr)
- Prăjiturele cu cireșe și ricotta
- Scones cu căpșuni și afine
- Prăjitură pufoasă cu fructe
- Crumble cu piersici și nectarine
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Super reteta, big like!
Multumesc! Ma bucur ca a avut succes. 🙂