Vă promit că acestea sunt cele mai simple brioșe pe care le-ați făcut vreodată … sau unele dintre cele mai simple, pentru că mai am rețete similare, care sunt easy peasy. 🙂
Recunosc că le-am făcut mai mult din ochi decât cu toate ingredientele cântărite până la ultimul gram, dar mi-am zis că merită să vă las aici rețeta.
Ingrediente:
Pentru 18 mini brioșe
- 2 ouă
- 3 lg ulei (30g)
- 140g brânză de vaci (uscată, nu cremoasă)
- 2 banane mici (200g)
- 70-80g iaurt de băut
- 1 lg de miere/zahăr
- un praf de sare
- esență de vanilie
- 150-170g făină
- 1 lgță praf de copt
- aprox. 60g afine
Mod de preparare:
Pasul 1
Am încercat să fiu cât mai eficientă, așa că mi-am ușurat munca mixând primele ingrediente în blender: ouăle, uleiul, brânza de vaci, bananele, iaurtul, sarea și vanilia. Am transferat compoziția obținută într-un bol.
Pasul 2
În compoziția de la pasul 1 am încorporat făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Adăugați făină în funcție de cât absoarbe compoziția. Aluatul trebuie să fie dens, nu lichid, numai bun de pus cu lingura în tavă.
Pasul 3
Am repartizat compoziția în tăvi pentru mini brioșe (eu am unele din silicon). Mai exact, în fiecare formă am adăugat câte o linguriță de compoziție, 1-2 afine (spălate și uscate) și încă o linguriță de compoziție.
Pasul 4
Am dat brioșele la copt la 180° Celsius, pe treapta din mijloc a cuptorului, setat să difuzeze căldură sus-jos, fără ventilație, timp de 30-35 de minute. Înainte de a scoate brioșele din cuptor, le-am verificat cu scobitoarea să mă asigur că sunt coapte. Dacă alegeți să faceți din aceeași compoziție brioșe mai mari, atunci va trebui să măriți timpul de coacere.
Le-am lăsat vreo 5-10 minute să se răcorească în tavă, apoi le-am transferat pe un grătar, unde le-am lăsat să se răcească complet.
Mi-au ieșit niște mini brioșe pufoase, gustoase și suficient de dulci. Musai să le încercați! 🙂
Mai jos, vă las alte 3 rețete de brioșe.
Alte 3 rețete de brioșe dulci:
- Brioșe cu iaurt și ciocolată
- Brioșe umplute cu cremă de brânză și afine
- Brioşe cu morcovi şi cremă de mascarpone (fără zahăr)
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.
Mulțumesc pentru rețetă. Au ieșit foarte gustoase brioșele. Au fost foarte apreciate de fetita. Am folosit o tava de silicon ceva mai mare și au ieșit doar 10. Sunt foarte ușoare rețetele tale și delicioase . Am încercat și alte rețete dulci .
Tare mă bucur că ți-a ieșit, că a avut succes și că ai revenit cu un feedback! 🙂
Ce rețetă propusă de mine ai mai încercat și ți-a plăcut/nu ți-a plăcut? 🙂
Te-am descoperit de mai mult timp și am făcut multe rețete de briose ,
batoane cu cocos, coșulețe cu dulceață de capsuni, mai multe variante de budinci, prajitura invizibila cu mere
Am făcut și salate, peste in papiota sau painici umplute . Acum fetita este la un regim fara gluten și aleg rețetele care se pot adapta mai ușor. Folosesc mult fulgii de ovaz și meiul în rețetele mele. Mulțumesc pentru inspirație.