Scurt disclaimer 

👉 În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
👉 Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
👉 Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
👉 În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa. 
👉 Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă). 
👉 Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.

👉 Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu. 

Mic dejun

Luni

♦ Omletă umplută cu șuncă și cașcaval + roșii cherry și ardei gras roșu

Marți 

Brioșe aperitiv servite cu iaurt (pt. Horațiu). Antonia le-ar fi preferat fără ardei în compoziție. 

♦ Tartine cu brânză tartinabilă, ardei și roșii cherry (pe pâine de ovăz) – pt. Antonia

♦ Budincă proteică cu granola, mango și căpșuni – pt mine

Miercuri

Terci de ovăz cremos, îndulcit cu banană, servit cu unt de arahide, mango, afine și căpșuni

Joi

♦ Iaurt grecesc cu granola, semințe măcinate, banană și căpșuni

Vineri

Orez cu lapte, gătit la multicooker

Gustare

LuniPară + brioșe aperitiv. Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.

Marți → Afine + mango + căpșuni. Acasă a servit cozonac cu nucă cu băutură vegetală de cocos cu orez. Zilele viitoare revin cu rețeta de cozonac cu nucă, fără gluten.

Miercuri → Bastonașe de morcovi + baton de mozzarella + crackerși cu rozmarin 

Joi → Mix de nuci (migdale, nuci Pecan, nucă), semințe (semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac) și fructe uscate (curmale, caise) + baton cu mango (Alesto – îl cumpăr din Lidl)

Vineri → Pară + căpșuni

Prânz

Luni 

Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) + orez cu legume (mazăre și morcov)

Marți

◊  Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) + orez cu legume (mazăre și morcov)

Miercuri

◊ Salată orientală cu legume (roșii, castraveți, ceapă verde, măsline), broccoli cu unt și chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. cei mari (Antoniei nu îi plac cartofii albi fierți). Pe blog, aveți o variantă de chiftele gătite la airfryer. Când fac chiftele cu carne și legume, adaug în compoziție morcov ras, dovlecel și, uneori, ardei.

◊ Salată cu cartofi dulci, măsline și ardei gras roșu + broccoli cu unt + chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. Antonia. Pâine mănâncă foarte puțină, în general. În momentul de față, preferata ei este pâinea cu ovăz.

A avut și desert – pernuțe cu cremă de alune și ciocolată. Pe republicabio.ro, site-ul de pe care am pernuțele, aveți 10% reducere cu codul FLAVIA10.

Joi

◊ Salată orientală cu legume (roșii, castraveți, ceapă verde, măsline) și chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. cei mari

Tartă cu spanac și ricotta – pt. Antonia. Pe blog, găsiți și 2 variante de cruste sărate fără gluten

Vineri

Tartă cu spanac și ricotta – pt. mine + Antonia.

Tartă cu șuncă (am adăugat și câteva bucăți de cârnați) și ciuperci – pt. Horațiu. 

Tartă cu șuncă și ciuperci

Cină

Luni 

♦ Paste bolognese – pt. cei mari

Paste cu sos de sfeclă coaptă – pt. Antonia

Marți

Gofre cu spanac și feta (urmează să updatez rețeta cu varianta fără gluten) servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Horațiu a avut și un mic platou rece cu brânză, salam de casă (îl face unchiul meu), o bucățică de slănină și multe legume.

Gofre cu spanac și feta

Miercuri

Gofre cu spanac și feta servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Horațiu a avut același supliment (platoul rece). 🙂

Joi

Tartă cu spanac și ricotta – pt. mine + Antonia.

Tartă cu șuncă și ciuperci – pt. Horațiu. 

Tartă cu spanac și ricotta

Vineri

♦ Omletă umplută cu cașcaval (pt. Antonia)/omletă cu ciuperci (pt. cei mari) + salată (baby spanac, salată iceberg, roșii, castraveți, ardei, măsline, ceapă verde) cu (puțină) feta.

Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!

Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări. 🙂


Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *