Scurt disclaimer
În general, meniurile pe care le postez cuprind preparatele din timpul săptămânii anterioare, de luni până vineri. Uneori, veți găsi menționate și preparatele din weekend.
Acolo unde vedeți mai multe preparate la o masă, ele sunt servite în funcție de preferințe, pentru că uneori mâncăm diferit. De obicei, precizez cine ce mănâncă.
Horațiu și Antonia servesc prânzul la pachet (pentru mâncarea caldă folosesc cutii izoterme).
În mare parte, gustările sunt cele pe care Antonia le servește la școală, dar aș vrea să adaug aici și gustările servite dupămasa.
Meniurile noastre sunt 100% fără gluten (Antonia are boala celiacă).
Nu sunt nutriționist și nu pretind că împărtășesc meniuri perfecte. Meniurile le încropesc pentru familia mea și le postez pentru a vă oferi un strop de inspirație.
Mai jos, găsiți detaliile despre meniul acestei săptămâni și link-urile spre majoritatea rețetelor din meniu.
Mic dejun
Luni
♦ Omletă umplută cu șuncă și cașcaval + roșii cherry și ardei gras roșu
Marți
♦ Brioșe aperitiv servite cu iaurt (pt. Horațiu). Antonia le-ar fi preferat fără ardei în compoziție.
♦ Tartine cu brânză tartinabilă, ardei și roșii cherry (pe pâine de ovăz) – pt. Antonia
♦ Budincă proteică cu granola, mango și căpșuni – pt mine
Miercuri
♦ Terci de ovăz cremos, îndulcit cu banană, servit cu unt de arahide, mango, afine și căpșuni
Joi
♦ Iaurt grecesc cu granola, semințe măcinate, banană și căpșuni
Vineri
♦ Orez cu lapte, gătit la multicooker
Gustare
Luni → Pară + brioșe aperitiv. Lunea, Antonia are o zi mai lungă, așa că și gustarea este mai bogată.
Marți → Afine + mango + căpșuni. Acasă a servit cozonac cu nucă cu băutură vegetală de cocos cu orez. Zilele viitoare revin cu rețeta de cozonac cu nucă, fără gluten.
Miercuri → Bastonașe de morcovi + baton de mozzarella + crackerși cu rozmarin
Joi → Mix de nuci (migdale, nuci Pecan, nucă), semințe (semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac) și fructe uscate (curmale, caise) + baton cu mango (Alesto – îl cumpăr din Lidl)
Vineri → Pară + căpșuni
Prânz
Luni
◊ Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) + orez cu legume (mazăre și morcov)
Marți
◊ Tocăniță de porc cu sos de legume (la multicooker) + orez cu legume (mazăre și morcov)
Miercuri
◊ Salată orientală cu legume (roșii, castraveți, ceapă verde, măsline), broccoli cu unt și chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. cei mari (Antoniei nu îi plac cartofii albi fierți). Pe blog, aveți o variantă de chiftele gătite la airfryer. Când fac chiftele cu carne și legume, adaug în compoziție morcov ras, dovlecel și, uneori, ardei.
◊ Salată cu cartofi dulci, măsline și ardei gras roșu + broccoli cu unt + chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. Antonia. Pâine mănâncă foarte puțină, în general. În momentul de față, preferata ei este pâinea cu ovăz.
A avut și desert – pernuțe cu cremă de alune și ciocolată. Pe republicabio.ro, site-ul de pe care am pernuțele, aveți 10% reducere cu codul FLAVIA10.
Joi
◊ Salată orientală cu legume (roșii, castraveți, ceapă verde, măsline) și chiftele cu carne (în amestec) gătite la airfryer – pt. cei mari
◊ Tartă cu spanac și ricotta – pt. Antonia. Pe blog, găsiți și 2 variante de cruste sărate fără gluten.
Vineri
◊ Tartă cu spanac și ricotta – pt. mine + Antonia.
◊ Tartă cu șuncă (am adăugat și câteva bucăți de cârnați) și ciuperci – pt. Horațiu.

Cină
Luni
♦ Paste bolognese – pt. cei mari
♦ Paste cu sos de sfeclă coaptă – pt. Antonia
Marți
♦ Gofre cu spanac și feta (urmează să updatez rețeta cu varianta fără gluten) servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Horațiu a avut și un mic platou rece cu brânză, salam de casă (îl face unchiul meu), o bucățică de slănină și multe legume.

Miercuri
♦ Gofre cu spanac și feta servite cu brânză tartinabilă, somon afumat și roșii. Horațiu a avut același supliment (platoul rece).
Joi
♦ Tartă cu spanac și ricotta – pt. mine + Antonia.
♦ Tartă cu șuncă și ciuperci – pt. Horațiu.

Vineri
♦ Omletă umplută cu cașcaval (pt. Antonia)/omletă cu ciuperci (pt. cei mari) + salată (baby spanac, salată iceberg, roșii, castraveți, ardei, măsline, ceapă verde) cu (puțină) feta.
Sper să găsiți inspirație în meniul nostru!
Vă stau la dispoziție dacă aveți întrebări.
Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.